Ενας άγριος πόλεµος βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της κοµµατικής οργάνωσης δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, που µάλιστα το προηγούµενο διάστηµα έφτασε µέχρι και το Μέγαρο Μαξίµου και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Σηµείο αιχµής είναι οι υπερεξουσίες που έχει για µία ακόµα φορά συγκεντρώσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς ο διευθύνων σύµβουλος της δηµόσιας τηλεόρασης, Βασίλης Κωστόπουλος, το τελευταίο διάστηµα έχει σχηµατίσει κοινό µέτωπο µε τον επικεφαλής του συνδικαλιστικού οργάνου, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που επιθυµεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όσα συµβαίνουν στην ΕΡΤ.

Απέναντι στο δίδυµο Κωστόπουλου Καλφαγιάνη βρίσκεται ο αναπληρωτής διευθύνων σύµβουλος, Γιώργος Θαλασσινός. Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα τα οποία έστησαν τον ραδιοφωνικό σταθµό 902 Αριστερά στα FM στις αρχές της δεκαετίας του ’90, που χαίρει µεγάλης εκτίµησης στην κοµµατική οργάνωση δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είναι µέλος της. Στην τελευταία συνεδρίαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της ΕΡΤ µόνο... ξύλο που δεν παίχτηκε, καθώς υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις για την έγκριση του Γενικού Κανονισµού Προσωπικού της δηµόσιας τηλεόρασης. Τελικά ψηφίστηκε µε πλειοψηφία 3-2 ψήφοι, ενώ προηγουµένως είχε αποσπαστεί η αναγνώριση προϋπηρεσίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ µε βάση το προεδρικό διάταγµα Παυλόπουλου, όπως είχε γίνει για όλους τους υπαλλήλους του ∆ηµοσίου.

Ο κ. Θαλασσινός στο συγκεκριµένο θέµα έθεσε ζήτηµα διαχωρισµού της αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζοµένων της ΕΡΤ µε βάση το Π.∆. Παυλόπουλου από τον υπόλοιπο Γενικό Κανονισµό Προσωπικού της ΕΡΤ. Οµως τόσο ο Βασίλης Κωστόπουλος όσο και ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ που ήταν παρών στη συνεδρίαση, διαφώνησαν και επέµεναν ότι πρέπει να ψηφιστεί συνολικά ο ΓΚΠ της ΕΡΤ. Τελικά, δέχτηκαν την πρόταση Θαλασσινού, ο οποίος, όµως, µαζί µε τον εκπρόσωπο των εργαζοµένων κ. Μεταξά δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν προβλέψεις για καθιέρωση επιπλέον αργιών και ηµιαργιών και κυρίως για πλήρη απαλλαγή από την εργασία πέντε µελών του ∆.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Τα θέµατα τελικά έχουν παραµείνει σε εκκρεµότητα, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ απειλεί µε έντονες αντιδράσεις και από την πλευρά τους οι δηµοσιογράφοι της κοµµατικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέµβει για να µην επιστρέψουν οι εποχές της παντοδυναµίας της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Πάντως, σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «S», ο κ. Τσίπρας προτιµά µέχρι στιγµής τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Την ώρα που συµβαίνουν αυτά, στους διαδρόµους της ΕΡΤ υπάρχoυν γκρίνιες από συνεργάτες εκποµπών που αποτελούν εξωτερικές παραγωγές και µέχρι αυτή την εβδοµάδα παρέµεναν απλήρωτοι τόσο για τον Μάρτιο όσο και για τον Απρίλιο. ∆εν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστηµα που υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις, και η µουρµούρα των συνεργατών είναι µεγάλη, καθώς οι µόνιµοι υπάλληλοι, σε αντίθεση µε αυτούς, συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά.  

Πηγή: SECRET