Με γρήγορους ρυθµούς προχωράει η συνεργασία ανάµεσα στο Star του Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Alpha του ∆ηµήτρη Κοντοµηνά. Οι δύο άνδρες έχουν συµφωνήσει σχεδόν σε όλα και το µόνο που αποµένει είναι η υλοποίηση της εταιρικής σύµπραξης. Με βάση τα όσα έχουν αποφασιστεί, ακόµα και µέσα στον µήνα, δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν οι συνέργειες µεταξύ των δύο καναλιών, που εκτιµάται ότι θα συµβάλουν καθοριστικά στη µείωση του λειτουργικού κόστους τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί ο µηχανισµός του πολυδάπανου ενηµερωτικού τοµέα του Alpha να µετακοµίσει στις εγκαταστάσεις του Star. Αυτό σηµαίνει ότι το δελτίο ειδήσεων, όπως και η προετοιµασία αυτού, θα γίνεται στα υπερσύγχρονα studio της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Επί της ουσίας, πρόκειται για την υλοποίηση της ιδέας που είχε ρίξει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια προς τους συνεταίρους του στο Mega ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Με δεδοµένο ότι τα δύο κανάλια δαπανούν υπέρογκα ποσά για να συντηρούν τον ενηµερωτικό τοµέα, η ενοποίηση είναι λογικό να σηµατοδοτήσει µεγάλες εξοικονοµήσεις. Από κει και πέρα, οι περισσότερες από τις παραγωγές των εκποµπών, όπως και αυτές που αφορούν τη µυθοπλασία, θα πραγµατοποιούνται στην εταιρεία παραγωγής που έχει δηµιουργήσει ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίµα που καταγράφεται κατά τις πρώτες ηµέρες της συνεργασίας ανάµεσα στα δύο κανάλια περιγράφεται ως εξαιρετικό, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια.  

Πηγή: Secret