Η ανακοίνωση του ΕΣΡ που συµπεριέλαβε το «Epsilon» στους προσωρινούς υπερθεµατιστές τηλεοπτικών αδειών έδωσε το έναυσµα σε επιτελικά στελέχη του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη να ξεκινήσουν τις πρώτες συζητήσεις µε ανθρώπους της αγοράς, µε στόχο το κανάλι µε τη νέα του µορφή να είναι στον αέρα τον προσεχή Σεπτέµβριο.

Οι δυσκολίες που προφανώς υπάρχουν στη χρηµατοδότηση του εγχειρήµατος και προκύπτουν πλέον στην καθηµερινή λειτουργία του καναλιού ήταν ο λόγος που σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες του «S» πρόσωπα από το εµπορικό τµήµα του «E» άρχισαν τις βολιδοσκοπήσεις για διαφηµιστικά πακέτα συναντώντας πάντως κατ’ αρχάς δυσπιστία.

Στις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούµενα εικοσιτετράωρα, τα στελέχη του καναλιού δέχθηκαν ερωτήσεις σχετικά µε τον προγραµµατισµό για το επόµενο διάστηµα, αλλά και για την πολιτική γραµµή του σταθµού ιδιοκτησίας Σαββίδη. Στο -κρίσιµο για τους ανθρώπους της πιάτσαςερώτηµα για το αν το κανάλι θα αποτελέσει φιλοκυβερνητική «ντουντούκα», η απάντηση που δόθηκε ήταν πως δεν θα συµβεί κάτι τέτοιο, αλλά η γραµµή θα είναι να υπάρχει ενηµέρωση µε όλες τις απόψεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρχουν «πινελιές» στήριξης στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ. Φυσικά, η απάντηση δεν θα µπορούσε να ήταν διαφορετική, καθώς ένα σκληρά κοµµατικό κανάλι θα προσελκύσει πολύ µικρότερο κοµµάτι της διαφηµιστικής πίτας.

Σε ό,τι αφορά το ειδησεογραφικό κοµµάτι, ο πιο σηµαντικός στόχος που έχει τεθεί όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Σαββίδηείναι να βρεθεί ένα πολύ γνωστό πρόσωπο, που θα προκαλέσει συζητήσεις, στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Βεβαίως, ο αριθµός των προσώπων που πληρούν αυτά τα κριτήρια είναι εξαιρετικά περιορισµένος και απασχοληµένος σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

Ωστόσο, σύµφωνα µε επιτελείς του σταθµού, αυτό δεν θεωρείται αποτρεπτικό στην προσπάθεια να συνεννοηθούν µε κάποιο από αυτά. Επίσης, ακούγονται φήµες και κάποια ονόµατα για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων. Το ένα είναι του Κώστα Κιµπουρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε το περσινό καλοκαίρι από τον ΣΚΑΪ, και το άλλο πολύ γνωστού διευθυντικού στελέχους, το οποίο αποχώρησε πριν από λίγο καιρό, επίσης από άλλο τηλεοπτικό κανάλι. Ωστόσο, µε δεδοµένο ότι όλα όσα ακούστηκαν το προηγούµενο διάστηµα «κάηκαν» στους διαδρόµους του καναλιού, υπάρχει µεγάλη επιφύλαξη.

Στόχος είναι επίσης το κανάλι να προχωρήσει και σε ελληνικές παραγωγές και συγκεκριµένα µυθοπλασίες -που πάντως έχουν µεγάλο κόστος-, ενώ έµφαση θα δοθεί και στα αθλητικά, µε πρόγραµµα ισχυρό στο κοµµάτι αυτό. Πάντως, όλα αυτά τα µεγαλεπήβολα σχέδια προς το παρόν βρίσκονται στις σκέψεις των ανθρώπων του καναλιού και το µόνο που ακούγεται ότι «περπατάει» είναι η µετακόµιση των εγκαταστάσεών του από τα Μελίσσια στην Παιανία. Ταυτόχρονα, η γκρίνια για τις καθυστερήσεις στις πληρωµές και τις δυσκολίες της παραγωγής να ανταποκριθεί ακόµα και σε χαµηλού κόστους είδη συνεχίζεται.  

Πηγή: Secret