Σε αιχµή του δόρατος του Μαξίµου έχει µετατραπεί το τελευταίο διάστηµα ο Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος εσχάτως ανέλαβε να υπερθεµατίσει στις επικοινωνιακές στοχεύσεις της κυβέρνησης και δη στο µέτωπο των επιθέσεων εναντίον ΜΜΕ που δεν... συµµορφώνονται µε τη γραµµή του Τσίπρα.

Εχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να θυµηθούµε µια αποκάλυψη που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχε αναλάβει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αντικαθιστώντας τον αείµνηστο Θεόδωρο Μιχόπουλο. Στην έγκυρη ιστοσελίδα «aixmi.gr», την ευθύνη της οποίας έχει ο επί περίπου 12 χρόνια διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, δηµοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου ένα κείµενο µε τίτλο «Οταν ο Θανάσης Καρτερός ήθελε να πάει στο Mega...»

Στο κείµενο αναφέρονταν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτοµέρειες για την προσπάθεια που είχε γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2014 να προσληφθεί στο Mega ως σχολιαστής, σε µια περίοδο µάλιστα που το άλλοτε κραταιό κανάλι δεχόταν σκληρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ακούω και διαβάζω διάφορα για τον Θανάση Καρτερό, που τοποθετήθηκε διευθυντής στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη θέση του Θόδωρου Μιχόπουλου. Για τη φανατίλα του στα χρόνια του ’80 υπέρ της Σοβιετικής Ενωσης, µε αποκορύφωµα τις επιθέσεις του εναντίον όσων τόλµαγαν να υποστηρίξουν ότι έγινε πυρηνική έκρηξη στο Τσέρνοµπιλ.

Για την πύρινη αρθρογραφία του στην 'Αυγή', που συχνά έδινε γραµµή -δεν τη µετέφερε απλώς. Για τις πληροφορίες ότι είναι ένας από τους λογογράφους του Αλέξη Τσίπρα. Ενα δεν άκουσα, ούτε διάβασα, και το συνεισφέρω στον δηµόσιο διάλογο», σηµείωνε τότε ο Χρ. Παναγιωτόπουλος και συµπλήρωνε: «Ο Θανάσης Καρτερός ήταν το πρόσωπο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να προληφθεί στο Mega, ήδη από το καλοκαίρι του 2014, αρκετούς µήνες πριν γίνει κυβέρνηση. Η ηγεσία του τότε κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που πολεµούσε πάση δυνάµει το κανάλι, προσπάθησε να τον επιβάλει ως σχολιαστή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Μάλιστα, υπήρξε οδηγία σε άλλον δηµοσιογράφο (προσκείµενο, επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ) που συζητούσε µε τον σταθµό, να αποσύρει το ενδιαφέρον του - παρότι ο ίδιος ενδιαφερόταν σφόδρα για τη θέση. Τελικά, το Mega δεν πήρε τον Καρτερό, αλλά ούτε και τον άλλον δηµοσιογράφο, ο οποίος άκουσε το κόµµα… Y.Γ.: Πέραν των πολιτικών διαφωνιών, κανείς δεν µπορεί να αµφισβητήσει τη δηµοσιογραφική επάρκεια και το ήθος του Θανάση Καρτερού.

Δημοσιεύθηκε στο Secret 5/5/2018