Νέα στοιχεία φωτιά αποκαλύπτουν, αυτό το Σάββατο, η εκπομπή «Checkpoint Alpha» και η Γιάννα Παπαδάκου, για την υπόθεση NOVARTIS.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στα χέρια των ελληνικών αρχών έχουν περιέλθει, σε ηλεκτρονική μορφή, ονόματα υπεράκτιων εταιρειών τής NOVARTIS που εμφανίζονται στα PANAMA PAPERS, με λογαριασμούς στις Βερμούδες και στην UBS της Ζυρίχης.

Στη συγκεκριμένη τράπεζα ήταν και ο τροφοδότης λογαριασμός, μέσω του οποίου φέρεται ότι διοχετεύονταν χρήματα σε πρόσωπα στην Ελλάδα.

Ακόμη, σε μια συνέντευξη-φωτιά, ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές, αποκαλύπτει τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, την πορεία της έρευνας του FBI αλλά και στοιχεία για εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Επίσης, στην εκπομπή, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση NOVARTIS, καταθέτουν τις απόψεις τους ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής για την αρμοδιότητά της να διερευνήσει ή όχι την υπόθεση αυτή αλλά και τη Συνταγματική αναθεώρηση και το άρθρο 86 που εξασφαλίζει την ατιμωρησία, μέσω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών προσώπων.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος και η Σία Αναγνωστοπούλου, από τη ΝΔ ο Μάκης Βορίδης και ο Νότης Μηταράκης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ο Γιώργος Αμυράς, από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης και από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης.

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου, Σάββατο 5 Μαΐου, στη 01:15