Τις έντονες αντιδράσεις των δηµοτικών ραδιοφωνικών σταθµών, που επιµένουν να θεσµοθετηθεί η εξαίρεσή τους από την αδειοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, προσπαθεί να κάµψει η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ο αρµόδιος υπουργός Νίκος Παππάς επανέλαβε στη Βουλή ότι ο διαγωνισµός για το ραδιόφωνο δεν έχει καµία σχέση µε εκείνον της τηλεόρασης και ότι όλοι οι σταθµοί µπορούν να διεκδικήσουν άδεια, καθώς υπάρχουν πολλές συχνότητες.

Φυσικά, στην πράξη αυτό δεν σηµαίνει τίποτα για τα δηµοτικά ραδιόφωνα, αφού εν µέσω της παρούσας οικονοµικής συγκυρίας θεωρείται εξαιρετικά αδύνατο να καταθέσουν ανταγωνιστικές προτάσεις. Το «αγκάθι» στον διαγωνισµό της ΕΕΤΤ για τους παρόχους δικτύου, ωστόσο, παραµένει. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπία των δηµοτικών σταθµών µε τον γενικό γραµµατέα Ενηµέρωσης Λευτέρη Κρέτσο την περασµένη εβδοµάδα παραδόθηκε φάκελος µε τις προτάσεις των δηµοτικών επιχειρήσεων που ζητούν να εξαιρεθούν από τον διαγωνισµό της ΕΕΤΤ.

Ως εκ τούτου, προτείνουν να παραχωρηθεί θεσµικά από την ΕΕΤΤ ένας δίαυλος περιφερειακής κάλυψης στις µεγάλες πόλεις όπου λειτουργούν δηµοτικά ΜΜΕ, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους οι ραδιοφωνικοί σταθµοί, και επίσης ένας περιφερειακός δίαυλος σε κάθε περιοχή απονοµής για χρήση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενδεχοµένως και από άλλους κοινωνικούς φορείς.

Για την Αττική ειδικότερα προτείνεται να παραχωρήσει η ΕΡΤ έναν δίαυλο για πιλοτική ψηφιακή µετάδοση. Ανάλογες διεξόδους αναζητούν και τα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα, που επίσης βρίσκονται σε φάση αναζήτησης λύσεων για να ξεπεράσουν τον σκόπελο της διαδικασίας αδειοδότησης. Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος προσανατολίζεται σε περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών το επόµενο διάστηµα, προκειµένου να βρεθεί πεδίο συνεννόησης µε τους κυβερνώντες, οι οποίοι πάντως, µέχρι νεωτέρας, δείχνουν αµετακίνητοι στο αρχικό τους πλάνο.  

Πηγή: Secret