Με δεδοµένο ότι το δικαστήριο δεν έχει κάνει δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει ο πρώην εκδότης του «Εθνους», Φώτης Μπόµπολας, εσχάτως έχει επιστρέψει ο εφιάλτης των δανείων του «Πήγασου».

Οι τράπεζες όχι µόνο δεν δείχνουν διάθεση να ικανοποιήσουν τα διαχρονικά αιτήµατα της οικογένειας Μπόµπολα, αλλά, απεναντίας, έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, προκειµένου να ακολουθηθούν τα προβλεπόµενα από τον νόµο.

Μάλιστα, το γεγονός ότι επί χρόνια ο Φώτης Μπόµπολας δεν δείχνει καµία διάθεση συνεργασίας µε τα πιστωτικά ιδρύµατα φαίνεται να έχει εξοργίσει τους τραπεζίτες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να κάνουν ακόµη και απαιτητά τα δάνεια.

Ανεξάρτητα από τις επόµενες κινήσεις των τραπεζών, αξίζει να σηµειωθεί η πληροφορία που θέλει τους τραπεζίτες να προχωρούν στη συσχέτιση των µετόχων σε «Πήγασο» και «Ακτωρα», κάτι που επίµονα προσπαθούσε να αποφύγει ο Λεωνίδας Μπόµπολας.

Ενα από τα επιχειρήµατα που προβάλλουν οι τραπεζίτες, θέλοντας να καταδείξουν τη σχέση των δύο οµίλων, έχει να κάνει µε το γεγονός ότι µετά το κλείσιµο του «Εθνους» υπήρξε µετακίνηση δεκάδων εργαζοµένων από την «Πήγασος» προς την κατασκευαστική εταιρεία Ελλάκτωρ.