Σιγή ιχθύος συνεχίζει να επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθµό Epsilon του Ιβάν Σαββίδη σε σχέση µε τον προγραµµατισµό του καναλιού µε τη νέα του ιδιοκτησία και ενόψει της τελικής διαδικασίας αδειοδότησης. Μέχρι και την τρέχουσα εβδοµάδα δεν είχε γίνει γνωστή καµία κίνηση εκ µέρους της διοίκησης στο πλαίσιο της στελέχωσης του καναλιού και ιδιαίτερα του ενηµερωτικού-ειδησεογραφικού τοµέα, ενώ οι νυν εργαζόµενοι, πολλοί από τους οποίους απασχολούνται µε συµβάσεις ορισµένου χρόνου, προβληµατίζονται, καθώς δεν βλέπουν κανενός είδους κινητικότητα.

Μοναδική εξαίρεση η εκποµπή «Οff camera» µε την Αµαλία Κάντζου, η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραµµα, εκτός απροόπτου, από την Πέµπτη 15 Φεβρουαρίου και δεν θα είναι τελικά εβδοµαδιαία, αλλά θα µεταδίδεται κάθε δύο εβδοµάδες. Όπως πληροφορείται το «S», η νηνεµία αυτή δεν είναι άσχετη µε την εξέλιξη των σχέσεων του Ιβάν Σαββίδη µε το Μέγαρο Μαξίµου, στις οποίες όσο περνά ο καιρός φαίνεται ότι η ψυχρότητα γίνεται και πιο µεγάλη, γεγονός διόλου άσχετο και µε τα όσα συµβαίνουν γύρω από την εφηµερίδα «Έθνος».

Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, η αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τον επιχειρηµατία συνδέεται µε τον αµερικανικό παράγοντα και τη δυσαρέσκειά του σε σχέση τόσο µε επιχειρηµατικές δραστηριότητες του κ. Σαββίδη όσο και µε τη συνολικότερη ρωσική διείσδυση στη Βόρεια Ελλάδα.

Η τελευταία κίνηση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του αµερικανικού παράγοντα είναι η εξαγορά της JETOIL από την αυστριακή εταιρεία Cetracore Energy, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 20% από τον ρωσικό κολοσσό Rosneft. Η JETOIL διαθέτει περίπου 100 πρατήρια, αλλά ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συµβούλου της Cetracore Εnergy Πετρ Ριστσίνκοφ ότι «η επένδυση στη Mamidoil JETOIL S.A. αποτελεί για εµάς σηµαντικό στρατηγικό βήµα, µέρος της επιχειρηµατικής µας επέκτασης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Αµερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε για άλλη µία φορά την κριτική του σε σχέση µε τους όρους διαφάνειας της επένδυσης στον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύουµε ότι η ελληνική οικονοµική ανάπτυξη ωφελείται από τη συµµετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την ισχυρή ρυθµιστική επιτροπεία και τον υψηλό βαθµό διαφάνειας. Κάποιες ρωσικές επενδύσεις δεν πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά», ανέφερε ο πρέσβης, τονίζοντας ότι η επένδυση στο λιµάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένα «πραγµατικά σηµαντικό παράδειγµα» τέτοιων ρωσικών επενδύσεων. Πρόσθεσε µάλιστα ότι «ο κόσµος αναρωτιέται ποιοι είναι πίσω από τις επενδύσεις. Υπάρχει µια ρωσική τράπεζα. Έχω ακούσει ιστορίες ότι υπάρχει δυσκολία στο να αποκτήσει πίστωση από ευρωπαϊκή τράπεζα.

∆εν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι συνεργάτες και ειδικά η γερµανική εταιρεία και αυτό το φέρνω σε αντιπαράθεση µε τη Fraport. Για παράδειγµα, αν κοιτάξεις τον ρόλο της Fraport στην Ελλάδα σήµερα, είναι πολύ θετικός. Κανείς δεν µπορεί να δώσει απάντηση στην ερώτηση που έθεσα στο τραπέζι ή σε αυτό που είχα στο µυαλό µου, για το πώς αυτή η ιδιωτικοποίηση θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη».

Υψηλόβαθµοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς κινούνται κυβέρνηση και κόµµα σε επίπεδο µέσων ενηµέρωσης, εµφανίζονται πλέον να κρατούν σαφείς αποστάσεις από τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που γνωστοί δηµοσιογράφοι τα ονόµατα των οποίων συζητήθηκαν το προηγούµενο διάστηµα για τη στελέχωση του νέου Epsilon µέχρι στιγµής τουλάχιστον δεν έχουν συµφωνήσει ή δεν έχουν ανακοινωθεί συµφωνίες µαζί τους. Στοιχείο ανανέωσης πάντως του καναλιού αναµένεται να είναι από σήµερα το σήµα του, το οποίο είχε προγραµµατιστεί να αλλάξει ενόψει του νέου ξεκινήµατος, για το οποίο έως τώρα δεν έχουν γίνει κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις.

Πηγή: SECRET