Έντονη φηµολογία ότι την πρώτη εβδοµάδα του Ιανουαρίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά µε το πρόσωπο ή τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τα ηνία της ενηµέρωσης στο «E» υπήρξε στους διαδρόµους του καναλιού την εβδοµάδα που πέρασε. Ωστόσο, δεν υπήρξε καµία πιο συγκεκριµένη πληροφορία, µε αποτέλεσµα η αγωνία των εργαζοµένων να είναι µεγάλη.

Το µόνο που υλοποιείται, έστω και µε αργούς ρυθµούς, είναι κάποια µικρά δελτία που έχουν ζητηθεί, ώστε το κανάλι να καταθέσει όσο πιο πλήρη φάκελο αδειοδότησης γίνεται. Υπενθυµίζεται ότι ο φάκελος για την άδεια λειτουργίας πρέπει να κατατεθεί έως τις 11 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα, µε µοναδική εξαίρεση την Τατιάνα Στεφανίδου και την Αµαλία Κάντζου, τα συµβόλαια των παρουσιαστών τόσο του ενηµερωτικού όσο και του ψυχαγωγικού τοµέα βρίσκονται στον αέρα µε τους εµπλεκοµένους να περιµένουν τον πρώτο γύρο ουσιαστικών συζητήσεων µε την πλευρά της νέας διοίκησης.

Πάντως, για κάποιους εξ αυτών υπάρχουν σχέδια για ορισµένα νέα κόνσεπτ εκποµπών που προωθεί η νέα διοίκηση. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι, πέραν της νέας εποχής που ξεκινά στο «Ε» µε την είσοδο του νέου έτους, ο Ιβάν Σαββίδης θα µετουσιώσει σε συγκεκριµένες πρωτοβουλίες το ενδιαφέρον του, προκειµένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση ενός καθαρά βορειοελλαδίτικου φύλλου.

Η πλευρά του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ έχει ήδη έλθει σε διερευνητική επαφή µε Μακεδόνες δηµοσιογράφους που θα µπορούσαν να τρέξουν το όλο εγχείρηµα, το οποίο, εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες συνθήκες, θα πάρει σάρκα και οστά. Υπενθυµίζεται ότι το προηγούµενο διάστηµα ο επιχειρηµατίας εξέτασε το σενάριο να πάρει στα χέρια του τον τίτλο της «Μακεδονίας», κατόπιν διαδικασίας που παρέπεµπε στην αντίστοιχη του πλειστηριασµού του «Εθνους».

Ωστόσο, µε δεδοµένο το αδιέξοδο που παρατηρείται στο συγκεκριµένο µέτωπο, µπήκε στη διαδικασία να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.