Τη διεύρυνση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ηµερήσιων Εφηµερίδων Αθηνών, µε τη συµµετοχή και των εκδοτών των εβδοµαδιαίων εντύπων, αποφάσισε προ ηµερών το υφιστάµενο ∆.Σ. Πρόκειται για µια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τον εκδότη του «Πρωταθλητή», Σωτήρη Πουλόπουλο, και έγινε αποδεκτή από το σύνολο των µελών της Ενωσης.

Αλλωστε, και πριν από περίπου δύο µήνες, ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου, είχε αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν µεγαλύτερη αντιπροσώπευση από εκδότες στα όργανα της ιστορικής Ενωσης. Ετσι, αποφασίστηκε -και σύντοµα θα υλοποιηθείνα αποσταλεί άµεσα πρόταση και στους εκδότες των εβδοµαδιαίων εντύπων, που µέχρι σήµερα δεν συµµετείχαν στην ΕΙΗΕΑ.

Παράλληλα, αµέσως µετά τις εορτές, το σηµερινό ∆.Σ. θα επιδιώξει να συναντήσει τους ιδιοκτήτες των δύο µεγαλύτερων εκδοτικών επιχειρήσεων της χώρας, που δεν είναι άλλες από την Καθηµερινή Α.Ε. του Θέµη Αλαφούζου και την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σκοπός της προσέγγισης δεν είναι άλλος από τη συµµετοχή στην Ενωση των συγκεκριµένων εκδοτικών επιχειρήσεων, που, αν και διαθέτουν τα έντυπα µε τις υψηλότερες κυκλοφορίες, απέχουν από τα δρώµενα της ΕΙΗΕΑ. Πάντως, πέραν της απόφασης για τη διεύρυνση της Ενωσης, αξίζει να σηµειωθεί ότι έχουν πέσει στο τραπέζι και ιδέες που σχετίζονται και µε επιχειρηµατικές κινήσεις οι οποίες θα µπορούσαν να εκδηλωθούν έχοντας ως «όχηµα» την ΕΙΗΕΑ.

Για παράδειγµα, επί τάπητος έχει πέσει η ιδέα για τη δηµιουργία ενός πολυµετοχικού πρακτορείου διανοµής Τύπου, ενώ υπήρξε και η σκέψη για τη λειτουργία ακόµη και εκτυπωτικής µονάδας, µε φόντο τα νέα δεδοµένα που έχουν προκύψει στο συγκεκριµένο µέτωπο.

Οπως λένε οι γνωρίζοντες, οι σχετικές διεργασίες έρχονται και στον απόηχο των αντίστοιχων ζυµώσεων στις οποίες έχουν εµπλακεί το προηγούµενο διάστηµα (όπως αποκάλυψε η στήλη) τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος επιθυµεί να εµπλακεί στον χώρο της διανοµής Τύπου και των εκτυπώσεων, όσο και ο εκδότης της «∆ηµοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης. Παράλληλα, σε ανάλογο µήκος κύµατος κινείται και ο εκδότης της εφηµερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνης.