Στην αυτόνοµη κάθοδο του επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Μάρη στον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες φαίνεται ότι επενδύει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγµατοποιηθεί αρκετές συσκέψεις, ανάµεσα σε κυβερνητικά στελέχη και τον ισχυρό άνδρα της 24media. Αν και ο ίδιος ο κ. Μάρης δεν έχει ακόµη καταλήξει αν θα συµµετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία, οι περισσότερες εκτιµήσεις τον εµφανίζουν να αποτολµά το µεγάλο βήµα.

Στην περίπτωση που θα το αποφασίσει, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί αυτόνοµη κάθοδος. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι, όπως συµβαίνει και στα περισσότερα media που διαθέτει, δεν θα συµπορευτεί σε καµία περίπτωση µε τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτό φυσικά δεν σηµαίνει ότι δεν θα επιδιώξει να δηµιουργήσει συµµαχίες που θα του επιτρέψουν να εξασφαλίσει µία από τις επτά τηλεοπτικές συχνότητες. Ανεξάρτητα από τις όποιες επιχειρηµατικές κινήσεις θα αναλάβει ο κ. Μάρης, αξίζει να σηµειωθεί ότι προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιθυµούσε να είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στο τηλεοπτικό σκηνικό της επόµενης ηµέρας.

Το ιδανικό για το Μέγαρο Μαξίµου -και δεν το κρύβουν- θα ήταν µαζί µε τον Μάρη να συµµετείχαν σε ένα σχήµα και οι υπόλοιποι µέτοχοι του Huffigton Post, που δεν είναι άλλοι από τους εφοπλιστές Μαριάννα Λάτση και Πέτρο Παππά. Αν και µια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδανική για οποιοδήποτε τηλεοπτικό εγχείρηµα, υπό τις επικρατούσες συνθήκες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί. Απεναντίας, σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η κάθοδος του ∆ηµήτρη Μάρη, ο οποίος εµφανίζεται σαν έτοιµος από καιρό να εµπλακεί και στον χώρο της τηλεόρασης. Το γεγονός της προετοιµασίας έχει να κάνει µε παλιότερες συζητήσεις που είχε κάνει µε τον εκδότη των Αττικών Εκδόσεων, την περίοδο που ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος προσπαθούσε να συγκροτήσει ένα επιχειρηµατικό σχήµα το οποίο θα αναλάµβανε τα ηνία του Mega.