Αποφασισµένη να προχωρήσει τον σχεδιασµό της για τις αναδιατάξεις του προσωπικού είναι η διοίκηση του Star, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (κάποιοι από τη διοίκηση της οποίας είναι ταυτόχρονα και εργαζόµενοι στο κανάλι).

Την ίδια ώρα, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές αναταράξεις, συνεχίζονται, και µάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο, οι συζητήσεις για συνεργασία του καναλιού µε τον ΣΚΑΪ.

Την πεαρσμένη Πέµπτη, η διοίκηση του Star διεµήνυσε στους εργαζοµένους και, κυρίως, τους τεχνικούς, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας από την προηγούµενη εβδοµάδα, µπλοκάροντας για αρκετές ηµέρες την προβολή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ότι δεν θα συνεχίσει να δέχεται επ’ άπειρον αυτή την τακτική.

Συγκεκριµένα, το Star λέει πως οι αποφάσεις για στάσεις εργασίας δεν λαµβάνονται από την απαραίτητη πλειοψηφία, δεν γίνεται µυστική ψηφοφορία, όπως κανονικά θα έπρεπε, ενώ δεν υπάρχει τετραήµερη προειδοποίηση προς το κανάλι.

Ενδιαφέρον έχει ότι ανάµεσα στα άλλα επισηµαίνεται η ατοµική ευθύνη των εργαζοµένων απέναντι σε αυτά που καταγγέλλει το κανάλι.

Η ενόχληση των υπευθύνων του καναλιού προέρχεται από το γεγονός ότι στην ουσία δεν υπήρξαν απολύσεις εργαζοµένων, αφού οι επτά στους οποίους διεκόπη η εργασία και αποζηµιώθηκαν προσλήφθηκαν άµεσα σε άλλη εταιρεία του οµίλου, την «Green Pixel Production», η οποία είναι παραγωγός του «Master Chef» και άλλων projects του Star.

Κι ενώ η αναταραχή λόγω αυτών των κινητοποιήσεων συνεχιζόταν µέχρι τα µέσα της εβδοµάδας, ταυτόχρονα ήταν σε εξέλιξη οι επαφές για τη συνεργασία των δύο καναλιών, που, όπως έγραψε το «SECRET», εφόσον καταλήξουν, θα ξεκινήσουν µε τη χρήση εγκαταστάσεων του Star στην Κάτω Κηφισιά από τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριµένα, αφορά τεχνική συνεργασία στον τρίτο όροφο του κτιρίου µε στόχο τα δύο κανάλια να αποκτήσουν κοινό Master (υποδοχή και διαχείριση υλικού). Επίσης, κοινή χρήση των AVID, που είναι τελευταίας τεχνολογίας και µέσω των οποίων γίνεται η προετοιµασία των θεµάτων, αλλά και κοινό λογισµικό.

Ολα αυτά που έχουν να κάνουν µε το τεχνικό κοµµάτι σχεδιάζεται να έχουν ολοκληρωθεί και να βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία το φθινόπωρο, εφόσον -πάνταοι δύο πλευρές καταλήξουν σε συµφωνία.

Στη συνέχεια, θα µπορούσε να συζητηθεί µια ευρύτερη συνεργασία. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό πως η συζήτηση προχώρησε και στο στάδιο του προγράµµατος, µε θέµα τα reality. Το Star ήταν εκείνο που είχε προσεγγίσει τον Τούρκο παραγωγό Ατσούν Ιλιτζαλί, αλλά η συνεργασία «ναυάγησε» .

Ο ΑΝΤ1 δεν θέλησε να αποκτήσει το «Survivor», µε αποτέλεσµα να καταλήξει στον ΣΚΑΪ, ο οποίος ρίσκαρε και κέρδισε.

Πέτυχε, µάλιστα, να ανανεώσει τη συνεργασία του µε την Acun Medya για άλλα δύο έτη. Τώρα, αυτό που φαίνεται να αποτελεί αντικείµενο συζήτησης είναι να µετακοµίσει το «Survivor» από τον ΣΚΑΪ στο Star και να υπάρξει µια τριµερής συνεργασία µεταξύ του Τούρκου παραγωγού και των δύο τηλεοπτικών σταθµών.

Το Star θα επενδύει στα reality, ο ΣΚΑΪ στην ενηµέρωση.

Μάλιστα, το «S» µαθαίνει πως στο Star σκέφτονται πως, εφόσον τελεσφορήσει αυτή η συνεργασία, τότε ένα επόµενο βήµα θα µπορούσε να είναι η διεύρυνση αυτής της συνεργασίας και µε το Mega, όταν ξεκινήσει η επαναλειτουργία του µε κανονικούς ρυθµούς και µε πλήρες ενηµερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραµµα. Αλλωστε, η συνεργασία Star-Mega ήταν πάντοτε ένας στόχος του καναλιού της Κάτω Κηφισιάς, ο οποίος δεν υλοποιήθηκε τελικά λόγω των ισχυρών αντιρρήσεων της πλευράς Μπόµπολα.