Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του parapolitika.gr την περασµένη Τετάρτη περί προχωρηµένων επαφών του επιχειρηµατία Φίλιππου Βρυώνη µε τον Τούρκο παραγωγό και καναλάρχη Ατσούν Ιλιτζαλί για την εξαγορά από τον δεύτερο του καναλιού «Ε».

Οπως έγραφε ο ιστότοπος της εφηµερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», την ίδια ηµέρα, ο κ. Βρυώνης ταξίδεψε αεροπορικώς στην Τουρκία, ώστε να έχει συνάντηση µε τον 48χρονο µεγιστάνα των media και να κανονίσουν τις λεπτοµέρειες της συµφωνίας.

Ο παραγωγός του «Survivor» επιθυµούσε διακαώς εδώ και καιρό να αγοράσει τηλεοπτικό σταθµό στη χώρα µας (ή να δηµιουργήσει έναν δικό του εξαρχής), αλλά µέχρι σήµερα οι προσπάθειές του δεν είχαν ευοδωθεί.

Τώρα, βρίσκεται ένα βήµα πριν από την υλοποίηση του στόχου του, αφού το deal µε τον κ. Βρυώνη φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόµο, µε τους πλέον αισιόδοξους να διαµηνύουν ότι ήταν θέµα χρόνου -ίσως και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµέςνα πέσουν οι υπογραφές.

Υπενθυµίζεται ότι, όπως είχαν αποκαλύψει τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Φίλιππος Βρυώνης είχε συζητήσει στο παρελθόν και την πιθανότητα πώλησης του καναλιού στον επιχειρηµατία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε επιδείξει έντονο ενδιαφέρον, µετά την απόρριψη από το ΣτΕ της διαδικασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, υπήρξε και συνάντηση µεταξύ των δύο ανδρών στο «Μακεδονία Παλλάς», ιδιοκτησίας του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ.

Για την ιστορία πάντως και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί πως ορισµένοι εκ των συνοµιλητών του Ελληνα καναλάρχη επιµένουν πως οι όποιες εξελίξεις είναι πολύ πιθανό να µετατεθούν για αργότερα, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται.