Τις τελευταίες ηµέρες φούντωσαν εκ νέου τα σενάρια που ήθελαν τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να δείχνει (µεταξύ των άλλων) ενδιαφέρον για την εξαγορά του ∆ΟΛ.

Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, ο οµογενής επιχειρηµατίας δεν δείχνει διατεθειµένος να ασχοληθεί µε τη διαδικασία του πλειστηριασµού των τίτλων του ιστορικού συγκροτήµατος.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον ήθελαν να σκέφτεται ακόµη και την επίσηµη διάψευση. Με δεδοµένο ότι η φήµη περί Σαββίδη έχει συντελέσει στο να κρατηθεί µέχρι στιγµής ζωντανό το Συγκρότηµα της Μιχαλακοπούλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι, κυρίως εντός της κυβέρνησης, που προτρέπουν τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε µια επίσηµη τοποθέτηση, διαψεύδοντας τα συγκεκριµένα σενάρια.

Την ίδια ώρα, και µε αφορµή την αθέτηση της υπόσχεσης που είχε δώσει προς τους εργαζοµένους του «Πήγασου» ο Φώτης Μπόµπολας αναφορικά µε την καταβολή ενός µισθού, πληθαίνουν οι φήµες περί ολοκλήρωσης των διαπραγµατεύσεων µε τον Ιβάν Σαββίδη. Οσοι γνώριζαν το παρασκήνιο θεωρούσαν από την πρώτη στιγµή ότι δεν υπήρχε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από την πλευρά του οµογενούς επιχειρηµατία.

Αλλωστε, αυτό προέκυπτε και από τις συζητήσεις που είχαν µε τα τραπεζικά στελέχη οι εξουσιοδοτηµένοι από τον κ. Σαββίδη συνεργάτες του. Μάλιστα, στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί το ναυάγιο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιµούν ότι οι εξελίξεις στον «Πήγασο» µπορεί να είναι και ραγδαίες. Απολύτως λογικό, αφού οι τράπεζες είναι υποχρεωµένες να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες µε αυτές που ακολούθησαν και στην περίπτωση του ∆ΟΛ.