Μπλόκο στην πιθανή είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο Mega βάζει η πλευρά Βαρδινογιάννη. Σύµφωνα µε αξιόπιστες πηγές, η µεγάλη επιχειρηµατική οικογένεια δεν συναινεί σε καµία περίπτωση στην πρόταση που έχει καταθέσει για τη διάσωση του καναλιού ο Φ. Μπόµπολας (η οποία πλέον περιλαµβάνει και το ενδεχόµενο εµπλοκής του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ).

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να διαψεύσουν την είδηση που είχε δει το φως της δηµοσιότητας περί προσέγγισης των δύο µεγαλοµετόχων της «Τηλέτυπος», ενώ φαίνεται πως παραµένει το µεταξύ τους το χάσµα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από µια σειρά παρεµβάσεων της οικογένειας Βαρδινογιάννη που παρατηρούνται το τελευταίο διάστηµα στις πιστώτριες τράπεζες του άλλοτε κραταιού τηλεοπτικού σταθµού. Η ίδια εικόνα δηµιουργείται και γύρω από το θέµα της εµπλοκής του οµογενούς επιχειρηµατία στον «Πήγασο», καθώς, βλέποντας τα οικονοµικά στοιχεία της επιχείρησης της οικογένειας Μπόµπολα, φέρεται να έχει εκµυστηρευθεί σε στενούς του συνοµιλητές πως το όλο project όχι µόνο δεν τον ενδιαφέρει καν, αλλά, µε τα σηµερινά δεδοµένα, «δεν θα περνούσε ούτε απέξω από το Συγκρότηµα του Χαλανδρίου», όπως διαµηνύουν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει µεταφέρει τις σκέψεις του αυτές τόσο στον ίδιο τον Φ. Μπόµπολα όσο και στις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας, ο τελευταίος εξακολουθεί να αφήνει να διαρρέει εντός κι εκτός της επιχείρησης πως το οριστικό deal βρίσκεται προ των πυλών.

Την ίδια ώρα, και δεδοµένης της κατάστασης που έχει δηµιουργηθεί, στο Mega αναζητούν νέους δρόµους για την επιβίωση του καναλιού. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόµενο να ακολουθήσουν το µοντέλο του «Ελεύθερου Τύπου», του γνωστού για τις διαχρονικές σχέσεις του µε την πλευρά Μπόµπολα, Αλέξη Σκαναβή, µε την υπαγωγή της «Τηλέτυπος» στο περιβόητο Αρθρο 106β.

Εάν συµβεί αυτό, η πλειοψηφία των πιστωτών οφείλει να καταλήξει σε συµφωνία ώστε η εταιρεία να εισέλθει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, οπότε αφενός θα υπάρξει «κούρεµα» των χρεών και αφετέρου θα διασφαλιστούν η λειτουργία της επιχείρησης και η όσο το δυνατόν οµαλότερη καταβολή της µισθοδοσίας προς τους εργαζοµένους. Αυτό θα καταστεί πρακτικά εφικτό µε τη µεταφορά της διευθέτησης των υποχρεώσεων της «Τηλέτυπος» σε τράπεζες, ∆ηµόσιο και ασφαλιστικούς φορείς σε µεταγενέστερο χρόνο, ενώ µέχρι τότε η επιχείρηση θα καλείται να αποπληρώνει ένα µικρό µόνο µέρος του συνόλου των οφειλών της, το ύψος του οποίου θα αποφασιστεί στο αρµόδιο δικαστήριο.