Νέο οργανόγραµµα βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Κανάλι της Βουλής, µε αρκετές αλλαγές στο µοντέλο διοίκησης και µε τη δηµιουργία επιπλέον επιτελικών θέσεων.

Στο Κανάλι της Βουλής, το οποίο σε αντίθεση µε την ΕΡΤ δεν αντιµετωπίζει ζητήµατα τηλεθέασης, αφού δεν το «µετράει» η Nielsen, προσλαµβάνεται όλο και πιο τακτικά το τελευταίο διάστηµα νέο προσωπικό και συγκεκριµένα δηµοσιογράφοι και όχι µόνο που διάκεινται φιλικά προς το κυβερνών κόµµα.

Κάποια από αυτά τα πρόσωπα αναλαµβάνουν θέσεις-κλειδιά και µάλιστα µε το νέο οργανόγραµµα ορισµένοι λένε ότι γίνεται ένας σχεδιασµός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ώστε, αν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης, το κανάλι να τελεί δεσµευτικά υπό τον έλεγχο των συγκεκριµένων προσώπων.

Ηδη, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, έχουν φτάσει παράπονα από πλευράς κοµµάτων. Ανάµεσα στους επισκέπτες µε τους οποίους συζήτησε το θέµα ήταν και ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, καθώς στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχουν πληροφορηθεί τα κυβερνητικά σχέδια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πολύ χρήµα φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να επενδύσει η Βουλή στο πρόγραµµα του καναλιού της, αφού η µία µετά την άλλη βγαίνουν οι αποφάσεις για τη µίσθωση τηλεοπτικού υλικού για προβολή.

Από τις τελευταίες ήταν εκείνη για τη µίσθωση των δικαιωµάτων προβολής τηλεοπτικού προγράµµατος από το BBC Worldwide και συγκεκριµένα ντοκιµαντέρ και µουσικών προγραµµάτων.

Το κόστος της εν λόγω ανάθεσης φτάνει τα 76.000 ευρώ και δεν υπάρχει αναφορά στο χρονικό διάστηµα για το οποίο τα δικαιώµατα προβολής θα τα έχει το Κανάλι της Βουλής.

Τουλάχιστον, αυτή τη φορά φαίνεται ότι µιλάµε για πραγµατικά αξιόλογο πρόγραµµα και ενδεχοµένως και εµπορικά ενδιαφέρον.