Ιδιαίτερα κρίσιµος, για τον Γιάννη Αλαφούζο θα είναι ο Απρίλιος, καθώς ο επί χρόνια έµπιστος συνεργάτης του, Χρ. Παναγόπουλος, θα βρεθεί ενώπιον της ∆ικαιοσύνης µε βαρύτατη, κακουργηµατικού βαθµού κατηγορία, αναφορικά µε τα πεπραγµένα του την εποχή που διαφέντευε την ΕΡΤ.

Συνήγορος υπεράσπισής του είναι ο γνωστός δικηγόρος Μ. ∆ηµητρακόπουλος, ωστόσο, όπως λένε νοµικοί κύκλοι, µε βάση το κατηγορητήριο πολύ δύσκολα θα αποφύγει τις προβλεπόµενες ποινές.

Ο βασικός λόγος µάλιστα για τον οποίο ο Χρ. Παναγόπουλος είναι απών αυτό το διάστηµα τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον ΣΚΑΪ είναι οι φοβίες του Γ. Αλαφούζου για τις πληροφορίες που θέλουν τον συνεργάτη του να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Επιπλέον, ο τελευταίος συνιστά «κόκκινο πανί» για το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη, καθώς θεωρείται ο βραχίονας του «καραµανλισµού» στο Συγκρότηµα του Φαλήρου. Αλλωστε, όσοι παρακολουθούν τη γραµµή του τηλεοπτικού σταθµού εδώ και µερικές ηµέρες θα έχουν διαπιστώσει πως θυµίζει εν πολλοίς τον τρόπο που αντιµετωπίζουν οι «καραµανλικοί» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.