Μια μαρτυρία ‘φωτιά’ θα μεταδώσει το Σάββατο η εκπομπή CHECKPOINT ALPHA. Σύμφωνα με κάτοικο της Αντιπάρου ο φυγόδικος – βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ - Χρήστος Καραβέλας, όταν οι αρχές τον καταζητούσαν στη Λατινική Αμερική, είχε επισκεφθεί την πολυτελή βίλα του, φθάνοντας με κότερο στην Αντίπαρο. Στην εκπομπή ένας γείτονάς περιγράφει προκλητικά στιγμιότυπα από τη ‘μεγάλη’ ζωή’ στην Αντίπαρο του πρώην πανίσχυρου άνδρα της ΖΗΜΕΝΣ.

Ο απεσταλμένος της εκπομπής στην Αντίπαρο εντόπισε τα ακίνητα στο νησί, αλλά και πώς τα εκμεταλλεύεται σήμερα η οικογένεια;

Ακόμη ένα πρόσωπο ‘’κλειδί’’, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου της μεταπολεμικής Ελλάδας, του σκανδάλου της SIEMENS, φιλοξενεί η εκπομπή CHECKPOINT ALPHA.

Ο Ζαν Κλωντ Όσβαλντ , ο μυστηριώδης γαλλοελβετός τραπεζίτης, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, (βραχιολάκι), μιλάει στη Γιάννα Παπαδάκου για όλους και για όλα, λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη έναρξη της δίκης για τη ΖΗΜΕΝΣ. Σε μια συγκλονιστική και αποκαλυπτική συνέντευξη, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι διαχειριζόταν τις μίζες της ΖΗΜΕΝΣ και των εξοπλιστικών, ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και περιγράφει, πώς και πού συναντούσε τους έλληνες εμπλεκόμενους στα δύο μεγάλα σκάνδαλα, με ποιο τρόπο έπαιρνε τα χρήματα αλλά και ποιος ήταν ο ρόλος της ελβετικής τράπεζας στην οποία ήταν διευθυντικό στέλεχος.

Αναφέρεται ακόμη στην κατάσταση που βίωσε στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να αποφυλακιστεί και περιγράφει με δραματικό τρόπο τις συνθήκες κράτησης του καθώς και την κοινωνική και προσωπική απομόνωση του.

Τέλος, στην κάμερα της εκπομπής, μιλάει για πρώτη φορά, ο Ηλίας Γεωργίου, ο άνθρωπος ο οποίος υπέγραψε την επίδικη σύμβαση 8002 της Ζήμενς με τον ΟΤΕ και αποκαλύπτει την πορεία του χρήματος προς τον πρώην υπουργό και σημερινό υπόδικο Τάσο Μαντέλη.

Στην εκπομπή μιλούν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, οι δικηγόροι Χριστόφορος Καπαρουνάκης και Σάκης Κεχαγιόγλου, ενώ προβάλλονται αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ στην Ελλάδα.

Στο Στούντιο της εκπομπής ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.