Ακόµη πιο… βαθιά στα οικονοµικά στοιχεία του «Πήγασου» της οικογένειας Μπόµπολα εισέρχεται η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η στήλη την προηγούµενη εβδοµάδα, ιχνηλατεί το τοπίο για πιθανή είσοδό του στον όµιλο. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι συνεργάτες του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ επεκτείνουν τον έλεγχό τους και στην εκτυπωτική µονάδα «Ιριδα», στην οποία µετά τις εξελίξεις στον ∆ΟΛ ο Φώτης Μπόµπολας έχει αδιαµφισβήτητα τον κυρίαρχο ρόλο. Στο µεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης διέρρευσε η πληροφορία περί συνάντησης του τελευταίου µε τον εκ Πόντου ορµώµενο επιχειρηµατία, γεγονός που ρίχνει λάδι στη φωτιά των σχετικών σεναρίων.

Ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται τόσο για τις εφηµερίδες του οµίλου («Εθνος», «Ηµερησία», αλλά και «Goal News», δεδοµένης της εµπλοκής του στα ποδοσφαιρικά πράγµατα) όσο και για την «Ιριδα», όπως προαναφέρθηκε, αλλά και για το Mega. Μάλιστα, όλο αυτό το διάστηµα βρίσκεται σε ανοικτή επαφή µε τον κυβερνητικό παράγοντα και υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, µε τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις από την εποχή της συµµετοχής του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία κατέπεσε στο ΣτΕ. Στο πλαίσιο αυτό, οι κυβερνώντες θα έβλεπαν µε ικανοποίηση την εµπλοκή ενός φίλα προσκείµενου στο Μαξίµου επιχειρηµατία σε έναν όµιλο µε τον οποίο έχουν βρεθεί κοινοί κώδικες εδώ και αρκετό καιρό. Σύµφωνα µάλιστα µε πληροφορίες, η ελεγκτική εταιρεία που δρα για λογαριασµό του κ. Σαββίδη θα έχει ολοκληρώσει γρηγορότερα του αναµενοµένου το έργο της.

Στο µεταξύ, η πρόσληψη του µέχρι πριν από τη διακοπή της έκδοσης των εφηµερίδων του ∆ΟΛ διευθύνοντος συµβούλου του Οργανισµού, Νίκου Πεφάνη, στον «Πήγασο» έχει δηµιουργήσει έντονη κινητικότητα µεταξύ των εργαζοµένων, που αναµένουν τις αποφάσεις του σχετικά µε την περαιτέρω περιστολή των λειτουργικών εξόδων. Ανάµεσα σε αυτές είναι βέβαιο πως θα συµπεριλαµβάνονται νέες µισθολογικές περικοπές και πιθανώς απολύσεις, καθώς και ένα πρόγραµµα εθελουσίας εξόδου για τους παλαιότερους. Οι όποιες ενέργειες πάντως κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες θα είναι από τις συζητήσεις που διεξάγονται µε την πλευρά Σαββίδη.