Εντονες διεργασίες και συντονισµένες προσπάθειες από τους Παναγιώτη Λάµψια και Αντώνη Καρακούση για την έκδοση των «Νέων» και του «Βήµατος» των συντακτών αντίστοιχα λαµβάνουν χώρα τις τελευταίες ηµέρες.

Οι δύο επικεφαλής των εφηµερίδων του ∆ΟΛ, έχοντας καταρτίσει πλάνο εξόδων και λειτουργικών αναγκών των εντύπων, επιχειρούν αφενός να πείσουν τα στελέχη των ιστορικών εντύπων που έχουν δεχθεί προτάσεις ή αναζητούν νέα επαγγελµατική στέγη να παραµείνουν στη Μιχαλακοπούλου και αφετέρου να ιχνηλατήσουν το τοπίο τόσο σε ό,τι αφορά τις προθέσεις των τραπεζών όσο και τις πιθανότητες εξεύρεσης ενός επενδυτή που θα βγει µπροστά για τη διάσωση του Οργανισµού.

Η τελευταία παράµετρος είναι και η πλέον κρίσιµη προϋπόθεση για τη βιωσιµότητα του εγχειρήµατος των Λάµψια-Καρακούση, ωστόσο µε τα µέχρι στιγµής δεδοµένα η οποιαδήποτε προοπτική εµπλοκής ενός σοβαρού επιχειρηµατία στο Συγκρότηµα φαντάζει εξαιρετικά απίθανη.

Πάντως, οι δύο διευθυντές και ενόψει της εισόδου ειδικού διαχειριστή στον ∆ΟΛ (το σχετικό αίτηµα εξετάζεται από το δικαστήριο στις 3 Μαρτίου) επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίµα αισιοδοξίας, επισηµαίνοντας πως, αν τελικώς καταστεί εφικτό να παραµείνουν σε λειτουργία τα δύο έντυπα, τότε σε διάστηµα ενός χρόνου θα έχει βρεθεί επενδυτής, αφού έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από συγκεκριµένες πλευρές.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους αυτή επικαλούνται και τη δικαστική απόφαση των προηγούµενων ηµερών για αποδέσµευση λογαριασµού του Οργανισµού, γεγονός που ισοδυναµούσε µε ανάσα για τους εργαζοµένους.

Υπενθυµίζεται, δε, ότι όπως είχε αποκαλύψει η στήλη τις προηγούµενες ηµέρες ο Αντώνης Καρακούσης είχε παραθέσει στις τράπεζες στοιχεία µε τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα του «Βήµατος» και των «Νέων», ώστε να βρεθούν τρόποι για να κρατηθούν οι εφηµερίδες στη ζωή, έστω και µε… µηχανική υποστήριξη.