Για όλους και για όλα μιλάει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην στην εκπομπή CHECKPOINT ALPHA το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Ακόμη στην εκπομπή παρουσιάζονται τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που έπεισαν τους έλληνες δικαστές, να αρνηθούν την απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών.
Ακόμη με ποιο τρόπο οι συνήγοροι τους κατέδειξαν, με λεπτομέρεια, στους δικαστές του Αρείου Πάγου, ότι οι 8 τούρκοι δεν έπρεπε να επιστρέψουν στην Τουρκία, όπου δεν θα είχαν μια δίκαιη δίκη και κινδύνευε η ζωή τους;
Η εκπομπή αποκαλύπτει τι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, για τους 8, ο μάρτυρας υπεράσπισής τους, αντιπρόεδρος της Κοινωνίας των Πολιτών, ναύαρχος ε. α Στυλιανός Φενέκος ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει τις θέσεις της Κυβέρνησης για την απέλαση των 8 τούρκων.
Τέλος, πώς σχολιάζει η τουρκάλα συγγραφέας-δημοσιογράφος, Ετσέ Τεμέλκιουράν , την απόφαση να μην απελαθούν οι 8 αξιωματικοί καθώς και την κατάσταση στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα.
Στο στούντιο της εκπομπής ο Ακαδημαϊκός και καθηγητής Αστικού Δικαίου κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, ο ένας από τους συνηγόρους των 8 τούρκων, καθηγητής Ποινικού Δικαίου, κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος, και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Φίλης.