Μια νέα υπόσχεση για επαναλειτουργία του MEGA, και µάλιστα σε χρονικό διάστηµα ενός µήνα, έδωσε ο Φώτης Μπόµπολας, σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του µε εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών του καναλιού που δεν έχουν κάνει επίσχεση εργασίας.

Ο εκ των µεγαλοµετόχων του MEGA διαβεβαίωσε τους εργαζοµένους ότι έχει βρεθεί λύση µε τις τράπεζες, χωρίς ωστόσο να τους παρουσιάσει κάποιο συγκεκριµένο σχέδιο για τη λύση αυτή, ενώ από τα συµφραζόµενα έγινε αντιληπτό ότι στην εν λόγω διαδικασία δεν θα µπουν χρήµατα από τον ίδιο!

Αυτό το τελευταίο προκάλεσε προβληµατισµό, όπως και το γεγονός ότι δεν µπόρεσε να δώσει κάποια ξεκάθαρη απάντηση για το πότε ακριβώς θα µπει έστω κι ένα µέρος από τα οφειλόµενα, καθώς στο τέλος Ιανουαρίου θα οφείλονται από επτά µισθοί στον καθέναν. Στη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκε από κάποιους η πιθανότητα να προχωρήσουν κι αυτοί σε επισχέσεις, µε αποτέλεσµα συνεργάτης του Φώτη Μπόµπολα που ήταν παρών να τους ζητήσει να µην προχωρήσουν στην κίνηση αυτή, διαβεβαιώνοντάς τους πως «αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει κάποιο ατύχηµα».

Κι αυτό γιατί είχαν υπενθυµίσει νωρίτερα τη διαβεβαίωση της πλευράς Μπόµπολα στις αρχές του περασµένου ∆εκεµβρίου ότι «το κανάλι στις 2 Ιανουαρίου θα εκπέµπει ενηµερωτικό πρόγραµµα». «Αφήστε το όπλο της επίσχεσης στο θηκάρι, γιατί σε έναν µήνα θα έχουµε λύση», φέρεται να είπε στους εργαζοµένους ο συνεργάτης του κ. Μπόµπολα, χωρίς πάντως να φέρει χαµόγελα σε όσους τον άκουσαν.

Οι εργαζόµενοι που συναντήθηκαν µε τον Φώτη Μπόµπολα είχαν την προηγούµενη ηµέρα ανάλογη συνάντηση µε υψηλόβαθµο στέλεχος της πλευράς Βαρδινογιάννη, που επανέλαβε τη δεδοµένη εδώ και καιρό στάση του συγκεκριµένου µεγαλοµετόχου: «Εφόσον υπάρξει κάποιο business plan το οποίο θα κριθεί βιώσιµο από τις τράπεζες και µε την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει χρηµατοδότηση και από τον κ. Μπόµπολα, τότε η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα συµµετάσχει χρηµατικά σε ό,τι της αναλογεί, προκειµένου το κανάλι να ξανανοίξει και στον ενηµερωτικό τοµέα».