Σάλος έχει προκληθεί στον πολιτικό-δημοσιογραφικό κόσμο, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αναλαμβάνει το πηδάλιο του Οργανισμού. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε, και από την οποία οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις στο ΔΟΛ ανέφερε τα εξής: 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.  Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Συμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα επισκέφθηκε τα γραφεία του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακόπουλου, ο κ. Μουλόπουλος, και ανέβηκε στο γραφείο του Σταύρου Ψυχάρη, όπου λίγο αργότερα, έφτασε και ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης. Λίγη ώρα αργότερα, εκδόθηκε η παραπάνω ανακοίνωση.

Η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στους δημοσιογράφους, και το υπόλοιπο προσωπικό του ΔΟΛ, καθώς δεν υπήρχε καμία ενημέρωση της Επιτροπής που έχουν συστήσει και βρίσκεται σε συζητήσεις με την εργοδοσία. 

Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, προ ημερών είχε επισκεφθεί το ΔΟΛ και είχε συναντηθεί με τον Σταύρο Ψυχάρη, παρουσία λένε κάποιοι και του Φώτη Μπόμπολα, δείχνει ότ ι η αποψινή εξέλιξη ενδεχομένως να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Αν και στην κυβέρνηση, οι πρώτες αντιδράσεις αναφέρουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή, του Μεγάρου Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία, φέρνει άμεσα το θέμα στη Βουλή. Ταυτόχρονα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για χυδαίο και απροκάλυπτο εκβιασμό της κυβέρνησης.

Στο σχόλιο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βενιζέλος σημειώνει:

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει επίσης ότι «η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ» και καταλήγει: «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

Οι τράπεζες απαιτούν εδώ και τώρα χρήματα

Η σημερινή εξέλιξη με την αποδοχή της προτασεως Ψυχαρη απο τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο, δεν δείχνει να επηρεάζει την στάση των τραπεζών απέναντι στον ΔΟΛ. Απεναντίας τα υψηλόβαθμα στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων που χειρίζονται τα ληξιπρόθεσμα δάνεια της Μιχαλακοπούλου, σημείωναν με νόημα αργά το βράδυ της Τρίτης, οτι: '' δεν εχει μεγάλη σημασία ποιον θα βρει να συνομιλεί απο τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ψυχαρης, αλλά ποιος θα βάλει άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Συγκροτημστος προς τις τραπεζες¨

Φήμες για αποπομπή Μουλόπουλου απο την "Αυγή"

Με αφορμή την αποδοχή της πρότασης Ψυχάρη απο τον πρόεδρο της "Αυγής" και κουμπάρο του Βασίλη Μουλόπουλο, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία που θέλει τον τελευταίο να απομακρύνεται απο τη διοίκηση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κυβέρνηση κάποιοι προσπαθούν, τώρα, να εμφανίσουν τον κ. Μουλόπουλο, οτι λειτούργησε εν άγνοια του Αλέξη Τσίπρα, αντιλαμβανόμενοι, τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί η άμεση εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος στα διοικητικά του ΔΟΛ.

Με δεδομένη και την άμεση αντίδραση της ΝΔ, δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας, να έχουμε είτε την παραίτηση, είτε την απομάκρυνση του Βασίλη Μουλοπουλου, απο το ΔΣ της Αυγής. Αυτο φυσικά δεν σημαίνει οτι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν είναι εκτεθειμένοι απο την εξέλιξη των πραγμάτων

Μουλόπουλος: Η θητεία μου στο ΔΟΛ με ώθησε στην προσπάθεια διάσωσης

Ο Βασίλης Μουλόπουλος, μετά τη σωρεία αντιδράσεων που ξέσπασε, έπειτα από την τοποθέτησή του στο ΔΟΛ, προχώρησε σε δήλωση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα vima.gr.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μουλόπουλος προτάσσει την τριαντάχρονη θητεία του στο συγκρότημα, καθώς και τη φιλία με τους συναδέλφους του, με σκοπό να κατευνάσει τις αντιδράσεις τόσο του δημοσιογραφικού όσο και του πολιτικού κόσμου. 

« Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων» αναφέρει χαρακτηριστικά.