Το κατώφλι των γραφείων του ∆ΟΛ πέρασε το απόγευµα της Τετάρτης ο εκδότης του «Εθνους», Φώτης Μπόµπολας, προκειµένου να συναντηθεί µε τον εκδότη του «Βήµατος», Σταύρο Ψυχάρη.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, τη συνάντηση προκάλεσε ο τελευταίος, µε αφορµή τις τελευταίες εξελίξεις στην εκτυπωτική µονάδα Ιρις, οι οποίες έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ισχυρό άνδρα του ∆ΟΛ. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο των προηγούµενων ηµερών εκτιµούν ότι ο κ. Ψυχάρης ζήτησε από τον κ. Μπόµπολα να του δώσει πίστωση χρόνου όσον αφορά τις εκτυπώσεις των εντύπων του ∆ΟΛ.

Από την πλευρά του, το αφεντικό του «Πήγασου» επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει πριν από έναν περίπου µήνα σε συνάντηση που είχε πραγµατοποιηθεί και πάλι στη Μιχαλακοπούλου, σύµφωνα µε την οποία κρίνεται απαραίτητο να αναληφθεί το management της Ιριδας είτε από τον Μπόµπολα είτε από τον Ψυχάρη.

Η κουβέντα αυτή µεταξύ των δύο εκδοτών φαίνεται ότι επεκτάθηκε και στο Mega, µε τον εκδότη του «Εθνους» να ζητά από τον κ. Ψυχάρη, από τη στιγµή που δεν θα συµµετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο Μεγάλο Κανάλι, να του δώσει το σύνολο των µετοχών που διαθέτει στον «Τηλέτυπο». Με αφορµή, πάντως, αυτή την πρόταση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπόµπολας φαίνεται να ενθαρρύνει το σενάριο που είχε αποκαλύψει προ δύο εβδοµάδων το «Secret» και σχετιζόταν µε την πρόθεση των τραπεζών να προχωρήσουν σε σταδιακή συγχώνευση ∆ΟΛ και Πήγασου, αρχής γενοµένης από το Mega και την Ιριδα.

Επί του σεναρίου αυτού, λέγεται ότι ο εκδότης του «Εθνους» έχει κάνει ήδη µια πρώτη κουβέντα µε τις τράπεζες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσει τα χρήµατα που θα επένδυε για να εξασφαλιστεί η βιωσιµότητα ενός νέου σχήµατος.