Συνεχίζεται o ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα στο Mega, ενώ οι εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα κλείνουν επτά μήνες απλήρωτοι και τη Δευτέρα ετοιμάζονται για συνέντευξη Τύπου, από όπου θα επιτεθούν σε μετόχους, αλλά και πιστωτές του καναλιού. Kι όλα αυτά, παρά τις θετικές πληροφορίες για τη στάση των τραπεζών, που έκαναν για ακόμα μία φορά την εμφάνισή τους το απόγευμα της Πέμπτης.

Ολες τις τελευταίες ημέρες ο Φώτης Μπόμπολας διακινεί πληροφορίες ότι είναι αποφασισμένος να δράσει με σκοπό να ξαναρχίσει η λειτουργία του καναλιού, βάζοντας χρήματα, αλλά κάνοντας και συνεννοήσεις με την πλευρά Βαρδινογιάννη και τον Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα, στην αγορά διακινείται η πληροφορία ότι μέσω του ΑΚΤΩΡΑ μπαίνουν χρήματα στο «Εθνος» για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της εφημερίδας, αφού τακτοποιηθούν οφειλές μηνών προς τους υπαλλήλους της. Ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας, αν και συναντήθηκε με τον Σταύρο Ψυχάρη, σε μια προσπάθεια να λύσουν μια σειρά από ζητήματα, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του λέει πως δεν επιθυμεί στην προσπάθεια που κάνει για το Mega να εμπλακεί ενεργά ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Ωστόσο, από την πλευρά Βαρδινογιάννη λέγεται πως το μεγαλύτερο μέρος όσων ισχυρίζεται ο Φώτης Μπόμπολας για το Μεγάλο Κανάλι δεν έχει βάση και εμμένουν στη θέση πως, «αν βάλει εκείνος χρήματα, τότε θα δούμε κι εμείς την επόμενη κίνησή μας».

Την ίδια ώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση και πήραν μια σειρά αποφάσεων, πρώτη από τις οποίες ήταν η πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της Alpha Bank χθες το μεσημέρι. Ωστόσο, η πιο δυναμική από τις κινήσεις τους είναι η συνέντευξη Τύπου που ετοιμάζουν για το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Εκεί θα παρίστανται εκπρόσωποι δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά, όπως λένε, για να μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα του καναλιού και να την παρακολουθήσει ο κόσμος. «Θα πρέπει να μεταδοθεί για να μάθουν όλοι σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και ποιες είναι οι ευθύνες ποιων» ήταν αυτό που κυρίως ακούστηκε στη συγκέντρωσή τους. Και στόχος τους θα είναι κυρίως οι μέτοχοι του καναλιού, με τους οποίους αδυνατούν να συνεννοηθούν, καθώς λαμβάνουν συνεχώς υποσχέσεις, οι οποίες τελικά δεν τηρούνται.

Επίσης, διατυπώθηκε η πρόταση για τη δημιουργία μιας «κάρτας» που θα εμφανίζεται τακτικά στο πρόγραμμα του καναλιού και κυρίως πριν από τις διαφημίσεις που παίζονται. Σκοπός είναι να πληροφορήσουν τον κόσμο ότι «τα χρήματα από τις διαφημίσεις που παρακολουθούν οι τηλεθεατές πάνε σε κλειστούς, δεσμευμένους λογαριασμούς και δεν πληρώνεται έως τώρα κανένας εργαζόμενος».

Στις επαφές τους με τις πιστώτριες τράπεζες πληροφορήθηκαν ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο για την καταβολή ενός μέρους της μισθοδοσίας τους, και συγκεκριμένα των δύο μισθών που τους έχουν υποσχεθεί εδώ και καιρό, δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα πριν από τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, είχαν μια άτυπη ενημέρωση ότι οι μέτοχοι δεν έχουν δικαίωμα -εφόσον καταβληθούν αυτά τα χρήματα- να ισχυριστούν πως αποτελούν και την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, καθώς το αίτημα που έχει γίνει στις τράπεζες είναι να απελευθερωθούν χρήματα για την καταβολή μισθοδοσίας Μαΐου-Ιουνίου.