Ακόμα και το Αρχείο της ΕΡΤ χρησιμοποιεί ο ΣΚΑΪ για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού και του σχεδίου «Λεωφόρος»;

Την απάντηση θα πρέπει να τη δώσει η διοίκηση του καναλιού, που τη Δευτέρα, στις 22.00, ετοιμάζεται να προβάλει «οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό, με αφήγηση του Αιμίλιου Χειλάκη, με τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της ομάδας, μέσα από ένα συναρπαστικό και συχνά συγκινητικό ταξίδι στον χωροχρόνο, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ηλία Γιαννακάκη».

Είναι γνωστό ότι το υλικό αυτό, που προβλήθηκε στο ντοκιμαντέρ του Ηλ. Γιαννακάκη «Για πάντα πρωταθλητές» (112 λεπτά για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ), είχε χορηγηθεί στον ΣΚΑΪ αντί 98.000 ευρώ για 5ετή χρήση από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, σημερινό αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη το 2009, λίγο πριν ο Χρήστος Παναγόπουλος αφήσει την ΕΡΤ για τον ΣΚΑΪ, είχε διάρκεια 5 ετών και έληξε! Εχουν περάσει 7 χρόνια από τότε και δεν είναι γνωστό αν ο σταθμός του Φαλήρου απέκτησε το δικαίωμα της εκ νέου προβολής του υλικού αυτού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, «για να αναδείξει και να ζωντανέψει όλες τις πλευρές του Παναθηναϊκού, από την ίδρυσή του έως σήμερα: Την ιστορία της ομάδας, την ιστορία του γηπέδου, τον Ερασιτέχνη, τις Ακαδημίες και τις σχολές, καθώς και τα σχέδια για το νέο γήπεδο και την επόμενη μέρα».

Πίσω από αυτή την ιστορία είναι η επίκληση της διοίκησης του ΠΑΟ να στηριχθεί οικονομικά η κατασκευή του γηπέδου. Στην περίπτωση που πρόκειται για το υλικό που χορηγήθηκε για 5 χρόνια και μεταδόθηκε στη σειρά των ντοκιμαντέρ, οι υπηρεσίες Αρχείου της ΕΡΤ, η διοίκησή της και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, έχουν τον λόγο.