Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει πλέον η άρνηση του ΟΠΑΠ να τηρήσει την υποχρέωσή του, καταβάλλοντας στον ΕΔΟΕΑΠ ένα ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το αγγελιόσημο.

Ο ΟΠΑΠ, μάλιστα, για αυτό τον λόγο επικαλείται διάταξη, που εξαιρεί τις κοινωφελείς χορηγίες. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως το συγκεκριμένο ποσό αφορά την περίοδο 2008-2013, καθώς, όταν ο ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιήθηκε άρχισε να καλύπτει κανονικά τις υποχρεώσεις του. Αυτό σημαίνει πως η νέα διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί πως δεν φέρει καμία ευθύνη για τις συμβατικές υποχρεώσεις που είχε τα προηγούμενα χρόνια και ουσιαστικά κάνει την... πάπια, προσπαθώντας να καθυστερήσει να πληρώσει.

Την ίδια διαδικασία ακολούθησε και με τις οφειλές του έναντι του ασφαλιστικού οργανισμού των δημοσιογράφων, του ΤΣΠΕΑΘ, περίπτωση κατά την οποία αναγκάστηκε, μετά από σχετική δικαστική απόφαση, να καταβάλει ένα ποσό ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που οφείλει. Φυσικά, η στρατηγική που ακολουθούν οι Τσέχοι δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη.

Απεναντίας, από τη στιγμή που προχώρησαν στην εξαγορά του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε., πέραν του τιμήματος που κατέβαλαν, ήταν αυτονόητο ότι θα αναγνώριζαν και τις οφειλές που είχε η επιχείρηση προς το ελληνικό Δημόσιο. Το «φέσι» που έχει ρίξει ο ΟΠΑΠ στο Ταμείο των δημοσιογράφων έρχεται να κάνει ακόμα δυσκολότερη τη θέση στην οποία βρίσκονται ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ. Είναι βέβαιο ότι το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί αγνοούν τη συγκεκριμένη οφειλή των Τσέχων. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο ΟΠΑΠ θέλει να παρουσιάζεται ως ένας οργανισμός που δίνει έμφαση στην πολιτική της κοινωνικής προσφοράς, ουσιαστικά παρακρατεί παράνομα σημαντικούς πόρους, που προορίζονται για τις ιατρικές ανάγκες και την περίθαλψη των δημοσιογράφων, ενός κλάδου που έχει υποστεί τεράστιες απώλειες τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ντου" στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έκαναν οι εργαζόμενοι (ΦΩΤΟ)

Η Nova θα παίζει μπάλα έως το 2019