Εντονη κινητικότητα παρατηρείται εσχάτως στην υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alter μετά και την ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του καναλιού από τον σύνδικο της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε., δικηγόρο Ευ. Μπέη. Στην ανακοίνωση, που έγινε στις 8 Ιανουαρίου, τονίζεται ρητά ότι προς πώληση περιλαμβάνεται και η άδεια της επιχείρησης, αλλά και η συμμετοχή της στην Digea, με ποσοστό 10%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «SECRET», τις προηγούμενες ημέρες έγιναν κρούσεις προς την πλευρά του συνδίκου από τρεις διαφορετικούς ενδιαφερόμενους, με διαφορετικά αιτήματα. Ανάμεσά τους ο επικεφαλής του Real Group, Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος, φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πάγιου εξοπλισμού του Alter, ζητώντας από τον σύνδικο πληροφορίες για τη δυνατότητα μεταβίβασής του.  Εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχουν πληροφορίες για ενδιαφέρον απόκτησης τηλεοπτικής άδειας από την πλευρά του κ. Χατζηνικολάου, σε συνεργασία με τον Αν. Γ. Κουρή, κάτι που εξάλλου είχε επιβεβαιώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Αιμ. Λιάτσο ο ιδιοκτήτης του Kontra, Γ. Κουρής. Ωστόσο, ο κ. Χατζηνικολάου δημοσίως διαψεύδει αυτό το ενδιαφέρον.

Η δεύτερη κρούση προς την πλευρά του συνδίκου έγινε από τον νομικό σύμβουλο της Digea, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού 10%, το οποίο κατείχε η Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. στην εταιρεία παροχής ψηφιακού προγράμματος, η οποία μετοχικά ανήκει στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω σύμβουλος ζήτησε από τον σύνδικο να πληροφορηθεί το τίμημα του συγκεκριμένου ποσοστού, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον να μοιραστεί ανάμεσα στους λοιπούς μετόχους και μάλιστα η πρόταση αφορούσε απευθείας μεταβίβαση σε εύλογο τίμημα και όχι τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Ο τρίτος ενδιαφερόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του «SECRET», ήταν ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», Φίλιππος Βρυώνης, ο οποίος συζήτησε με τον κ. Μπέη δύο σενάρια. Το πρώτο αφορά το ενδεχόμενο ενοικίασης του Alter, με σκοπό την επαναλειτουργία του καναλιού. Το επιχείρημα είναι ότι αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει το κύρος της και ταυτόχρονα την αξία της προς πλειστηριασμό επιχείρησης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει και το σενάριο της απασχόλησης ενός σημαντικού αριθμού των πρώην εργαζομένων του Alter. Το δεύτερο σενάριο που συζητήθηκε μεταξύ του κ. Βρυώνη και του συνδίκου ήταν αυτό της απόκτησης του 10% της Digea, που, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ανήκε στην εταιρεία, καθώς με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης του επιτυχημένου καναλιού «Ε» θα καταφέρει να μπει στο «κλαμπ» των ισχυρών ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.