Πολιτικές προεκτάσεις προσλαμβάνει η κόντρα που αποκάλυψαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιδιοκτησία του τίτλου της «Εφημερίδας των Συντακτών». Οπως είχε αποκαλύψει η στήλη, αντηλλάγησαν εξώδικα μεταξύ του συνεταιρισμού που εκδίδει την εφημερίδα και των δύο πρώην μελών του, των δημοσιογράφων Σταμάτη Νικολόπουλου και Ελένης Κωσταρέλου, οι οποίοι δεν αποδέχονται να μεταβιβάσουν τον τίτλο που κατέχουν στο όνομά τους.

Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα κυκλοφόρησε με κείμενο υπό τον τίτλο «Η “Εφημερίδα των Συντακτών” ανήκει στους εργαζομένους της», στο οποίο για πρώτη φορά δημόσια γίνεται παραδοχή πως τα δυο πρώην μέλη του συνεταιρισμού δεν έχουν ακόμη μεταβιβάσει τον τίτλο, όπως έπραξε ο τρίτος δημοσιογράφος, Σωτήρης Μανιάτης, ο οποίος βρίσκεται και στη διοίκηση του συνεταιρισμού. Στη δημόσια ανακοίνωση δεν αναφέρονται ονόματα, ωστόσο σημειώνεται πως ο ένας έχει εκλεχθεί στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ!

Πρόκειται για τον Στ. Νικολόπουλο, όπως έγραψαν τα «Παραπολιτικά», ο οποίος ήταν επικεφαλής της παράταξης «Συσπείρωση» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε Ελ. Κωσταρέλου εργάζεται στην «Αυγή», την εφημερίδα του κυβερνητικού κόμματος.

Η άρνηση των δύο δημοσιογράφων να μεταβιβάσουν τον τίτλο έχει προκαλέσει πολιτικές τριβές, καθώς η «Εφημερίδα των Συντακτών» στηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλά μέλη του κόμματος εργάζονται στην εφημερίδα. Η υπόθεση του τίτλου της «Εφημερίδας των Συντακτών» μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από την ίδια την εφημερίδα προκαλεί πονοκέφαλο στα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος.

Πολύ περισσότερο που αφήνονται σαφείς αιχμές για επιχείρηση... παζαριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει χρήματα για να μεταβιβάσουν τον τίτλο στον συνεταιρισμό, αίτημα που απορρίφθηκε με οργή από τους υπολοίπους. «Ο τίτλος “Εφημερίδα των Συντακτών” ανήκει σε όλους μας», γράφουν οι εργαζόμενοι. «Ανήκει στον συνεταιρισμό μας και χρησιμοποιείται ως σήμα της Α.Ε. η οποία εκδίδει την εφημερίδα. Δεν μπορεί να χρησιμεύσει σε τίποτα άλλο. Και βέβαια δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο οποιουδήποτε παζαριού»...