Η κυριαρχία της Nova στη συνδροµητική τηλεόραση είναι αναµφισβήτητη, όπως και η δύναµή της στο αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραµµα.

Το πρόβληµα της εταιρείας ωστόσο παραµένει η εξασφάλιση ρευστότητας για το επόµενο διάστηµα. Η διαδικασία εξαγοράς της Forthnet, όλης ή πλειοψηφικού πακέτου µετοχών, έχει παγώσει εξαιτίας των οικονοµικών εξελίξεων στη χώρα, ενώ και τα κίνητρα των «µνηστήρων» ερευνώνται. Τόσο ο ΟΤΕ TV όσο και η Vodafone-Wind, που είχαν καταθέσει µη δεσµευτικές προτάσεις εξαγοράς της εταιρείας, δεν προχώρησαν σε συγκεκριµένη δεσµευτική πρόταση, που θα ενεργοποιούσε την εξαγορά.

Το περιβάλλον αυτό εξήγησε ο διευθύνων σύµβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, όπου ανακοίνωσε πως η εταιρεία ζητά οµολογιακό δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε συζητήσεις για αυτό µε την Εθνική Τράπεζα, την Πειραιώς και την Alpha Bank για αναχρηµατοδότηση του χρέους.

Η Forthnet, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Π. Παπαδόπουλου, προς το παρόν έχει παγώσει τις επόµενες κινήσεις της στον τηλεπικοινωνιακό ανταγωνισµό. Παράλληλα, η εταιρεία εξασφάλισε µέχρι το 2019 το δηµοφιλέστερο αθλητικό προϊόν.

Οι αγώνες της Superleague θα συνεχίσουν να µεταδίδονται στα κανάλια Novasports και για τα επόµενα 4 χρόνια. Με την κίνηση αυτή, η Forthnet απάντησε δυναµικά στη µάχη των τηλεοπτικών δικαιωµάτων και έδειξε ότι είναι διατεθειµένη να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις αθλητικές µεταδόσεις, διατηρώντας το συγκριτικό πλεονέκτηµα από τον ανταγωνιστή της, καθώς το πρωτάθληµα της Superleague είναι µακράν το δηµοφιλέστερο αθλητικό περιεχόµενο στην Ελλάδα. Η συµφωνία επέκτασης, η οποία δύναται να ανέλθει στο ποσό των 81.484.104 ευρώ για τα επιπλέον δύο χρόνια (2017-2018 και 2018-2019) και ήρθε την ίδια ώρα που η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συζητήσεις µε τις τράπεζες για αναχρηµατοδότηση χρέους, αποδεικνύει τις µακροπρόθεσµες προθέσεις της διοίκησης.