Για δύο συν… δύο χρόνια ακόμα το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας θα παίζεται στο «γήπεδο» της Nova.

Την απόφαση της επέκτασης της συνεργασίας με το συνδρομητικό κανάλι ως το 2019 πήρε κατά πλειοψηφία μεσοβδόμαδα το Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague. Το τρέχον συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές εκπνέει το καλοκαίρι του 2017 και έπειτα από τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών συμφωνήθηκε η επιμήκυνσή του, με τη Superleague όχι απλώς να διατηρεί τα πάγια έσοδά της, αλλά και να τα αυξάνει!

Η Nova-Forthnet θα εκπληρώσει τους όρους της ισχύουσας συμφωνίας καταβάλλοντας έως το 2017 περί τα 40 εκατ. σε ετήσια βάση στις ομάδες, ενώ για τις δύο σεζόν που θα ακολουθήσουν συμφωνήθηκε αύξηση της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ανεξαρτήτως του αριθμού των συμμετεχουσών ΠΑΕ στη διοργάνωση.  Υπέρ του νέου συμβολαίου τάχθηκαν 13 από τις 16 εναπομείνασες ομάδες του πρωταθλήματος. Τη στάση τους διαχώρισαν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η Skoda Ξάνθη. Οι δύο πρώτοι απείχαν προσωρινά και στην προηγούμενη επέκταση με τη Nova, το καλοκαίρι του 2013, αλλά αργότερα εντάχθηκαν στην κεντρική διαχείριση.

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα λέγεται, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος προσβλέπει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με στελέχη της Nova-Forthnet, για την αποκομιδή μεγαλύτερου οικονομικού οφέλους για την ομάδα του. Ακούγεται, ωστόσο, ότι στην Κάντζα μπορεί να σκληρύνουν τη στάση τους, απαιτώντας να εκπέσουν οι ρήτρες που είχαν ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος πρωταθλήματος (για την αναβολή κάποιων αγωνιστικών και την πρόωρη αποχώρηση ομάδων) σε βάρος μονάχα εκείνων που δεν δέχονται την επέκταση της κεντρικής διαχείρισης.

Κι αυτό θα σημαίνει, επί της ουσίας, ότι θα κλείσει η τηλεοπτική «κάνουλα» για το υπόλοιπο της σεζόν… Θέμα με τη συμμετοχή των «αντιφρονούντων» στο πρωτάθλημα, πάντως, δεν υφίσταται. Αντιθέτως, αναγκασμένες εκ του καταστατικού της διοργανώτριας Αρχής να ενταχθούν στην κεντρική διαχείριση, ώστε να λάβουν μέρος στη Superleague, είναι οι ομάδες που θα προέλθουν από τη Football League. Το γεγονός αυτό δεν παρέχει ευχέρεια διαπραγμάτευσης σε ΑΕΚ, Ηρακλή και τους λοιπούς επίδοξους «μνηστήρες» της ανόδου…