Στο MEGA την Μεγάλη Εβδομάδα, από τη Μεγάλη Δευτέρα με τη Μεγάλη Παρασκευή στις 21:15 θα προβληθούν ταινίες βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες.


«Η νικήτρια»

Η Μπέθανι Χάμιλτον, κάτοικος Χαβάης, ζει μια ανέμελη ζωή ανάμεσα σε τέλειους γονείς και φίλους. Κάθε μέρα περιμένει το καλό κύμα και τα ιδανικά νερά για να ανέβει στη σανίδα της. Η νεαρή σέρφερ αυτό που δεν περίμενε είναι η επίθεση καρχαρία που θα της κόστιζε το χέρι καθώς επίσης και το πρωτάθλημα που κέρδισε ύστερα από αυτό. Η ιστορία της ενέπνευσε εκατομμύρια κόσμου να μην τα παρατάνε.

«Η δεύτερη ευκαιρία»

Σε μια φυλακή ανεξέλεγκτων και ατίθασων ανηλίκων, ένας φιλόδοξος αξιωματικός προσπαθεί να διδάξει στα αγρίμια, που έχει υπό την επίβλεψή του, την πειθαρχία και την αυτοεκτίμηση. Καθώς με τα λόγια δεν βλέπει φως, αποφασίζει να τους περάσει το μήνυμα μέσω του ράγκμπι. Νεολαίοι που βαρέθηκαν να είναι "losers" φοράνε κράνη, στολές και σπασουάρ, ξεχύνονται στο γήπεδο και μαθαίνουν χωρίς να το καταλάβουν πώς να είναι καλύτεροι άνθρωποι.

«Έριν Μπρόκοβιτς»

Άνεργη, δις χωρισμένη, μητέρα τριών παιδιών, χωρίς πτυχίο ή αξιόλογη προϋπηρεσία στέλνει στα δικαστήρια μια εταιρεία-κολοσσό με την κατηγορία ότι μολύνει τα νερά της πόλης όπου ζει… και κερδίζει. Η αληθινή ιστορία της κοπέλας με την κοντή φούστα που όλοι την κοιτούσαν με μισό μάτι και κατάφερε να κλείσει στόματα και να βάλει τους κακούς στην φυλακή.

«Η ιστορία της Μπρουκ Έλισον»

Αυτή η ταινία θα σου σπαράξει την καρδιά, από όπου και να το δεις.
Η Μπρουκ Έλισον, μια τετραπληγική κοπέλα με ένα μόνιμο χαμόγελο και όρεξη για ζωή, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και έφτασε μέχρι το Χάρβαρντ, όπου και αρίστευσε. Την ταινία σκηνοθέτησε ο διάσημος σε όλους Κρίστοφερ Ριβ, ο οποίος απεβίωσε λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους, ύστερα από ένα τραγικό ατύχημα που είχε καθηλώσει τον ίδιο σε αμαξίδιο.

«Το κυνήγι της ευτυχίας»

Αποκορύφωμα συγκίνησης και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού για τον Γουιλ Σμιθ.
Συμπρωταγωνιστώντας με τον πραγματικό του γιο, υποδύεται έναν πατέρα που προσπαθεί να βγάλει τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους μέρα με τη μέρα, καθώς η γυναίκα του τους εγκαταλείπει και μένει στον δρόμο, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά και χωρίς στον ήλιο μοίρα.
Στο τέλος γίνεται θρύλος της Γουόλ Στριτ.