Την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες περιμένουν πλέον εναγωνίως οι μέτοχοι του Mega, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά «παγώσει» κάθε άλλη μεγάλη κίνηση στην κατεύθυνση του ενημερωτικού και του ψυχαγωγικού προγράμματος, πλην εκείνων που είχαν ήδη δρομολογηθεί.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε επισημάνει ότι η προκήρυξη θα γίνει «από μηδενική βάση» και ότι θα ενισχυθούν οι θεσμοί κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδιά της, χωρίς να υπάρχουν «φωτογραφικά» στοιχεία, που θα διευκολύνουν τους σημερινούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Mega δεν ασχολήθηκε με κανένα σοβαρό θέμα του καναλιού τις τελευταίες εβδομάδες, σε αναμονή της εφαρμογής των κυβερνητικών εξαγγελιών, οι οποίες προβλέπουν την καταβολή χρηματικών ποσών για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Κάτι που θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από τη δυνατότητα που θα έχουν να χρηματοδοτηθούν από τον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα με αυτό, έχει εξαγγελθεί νέος νόμος περί ανωνύμων εταιρειών, που αφορά άμεσα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

Σε επίπεδο καθημερινότητας, πάντως, το κλίμα στη Μεσογείων την εβδομάδα που πέρασε ήταν πιο ήρεμο, καθώς για… ανεξήγητους λόγους ο διευθυντής ειδήσεων, Νίκος Στραβελάκης, ο οποίος είχε διαρκή διαμάχη τόσο με επιτελικά στελέχη, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης, όσο και με τους δημοσιογράφους και αρχισυντάκτες, αποφάσισε να χαμηλώσει τους τόνους του.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίηση της εκπομπής του Σωτήρη Δανέζη, με γυρίσματα όμως κυρίως στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, όπως παλαιότερα, προφανώς για λόγους κόστους. Οσο για τη Μαρία Σαράφογλου, ο Νίκος Στραβελάκης, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν την έχει αφήσει χωρίς απασχόληση τις καθημερινές που εργάζεται, αλλά δεν παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων. Ετσι ήδη εμφανίστηκαν ρεπορτάζ που η ίδια επιμελείται και προετοιμάζει, κάτι που ικανοποίησε και τους συναδέλφους της, οι οποίοι εργάζονται σκληρά νυχθημερόν για την παραγωγή του δελτίου ειδήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 5 υποψήφια τραγούδια του Ελληνικού τελικού της Eurovision

Άγρια κόντρα ΝΕΡΙΤ και Polymusic για την Eurovision

Ποιοι θα εργαστούν στο ξεκίνημα της ΕΡΤ

Δύο μεγάλες προσφορές αυτό το Σάββατο με την ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Ο ΟΤΕ περιμένει τα μηνύματα των Γερμανών

Καταδίκη Ακη Τσοχατζόπουλου από Νίκο Χατζηνικολάου

Εντυπωσιάζει τους δημοσιογράφους της Βουλής η Ζωή

Ετοιμάζονται αλλαγές σε γραφεία Τύπου και ΑΠΕ