Η έντονη αντιπαράθεση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Γιώργο Μπόμπολα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Mega που έγινε αυτή την εβδομάδα επισφράγισε το (προσωρινό;) τέλος στα σενάρια συνεργασίας της Ελλης Στάη με το κανάλι, που επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα, και ταυτόχρονα άνοιξε ξανά ένα παράθυρο στην πιθανότητα επιστροφής της Ολγας Τρέμη ως σχολιάστριας στο Δελτίο Ειδήσεων. Στη συνεδρίαση, που έγινε σε φορτισμένο κλίμα, παρουσία και των Γιώργου Βαρδινογιάννη και Φώτη Μπόμπολα, ετέθη ξανά το ζήτημα της παρουσίας της Ελλης Στάη στο Δελτίο από τον πατέρα Μπόμπολα, ο οποίος ήταν μάλλον βέβαιος πως δεν θα υπήρχε μεγάλη αντίδραση.

Πλην, όμως, ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν προφανές ότι είχε πάει αποφασισμένος να θέσει βέτο. Η πρόθεσή του φάνηκε από την αρχή της συζήτησης, όταν δήλωσε ξεκάθαρα τρία πράγματα: Οτι θεωρεί απαράδεκτη την απαίτηση της δημοσιογράφου να είναι βασική σχολιάστρια και να τοποθετείται πριν από τον Γ. Πρετεντέρη στα πολιτικά θέματα. Οτι δεν βλέπει τον λόγο να γίνει δεκτό το αίτημά της να πάρει και δική της εκπομπή, αφού το κανάλι έχει δύο παρόμοιου περιεχομένου εκπομπές (δεδομένου ότι υπάρχει και η «Ανατροπή»). Τέλος, ότι γενικότερα δεν βλέπει λόγο έλευσης της Ελλης Στάη στο Mega, καθώς δεν θεωρεί ότι θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση του Δελτίου.

Στη συζήτηση παρενέβησαν τόσο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης όσο και ο Φώτης Μπόμπολας, οι οποίοι επίσης δεν έδειξαν ιδιαίτερη «θέρμη» σε σχέση με το ενδεχόμενο της συνεργασίας με τη γνωστή δημοσιογράφο και είπαν -σε γενικές γραμμές- ότι, αφού δεν υπάρχει συμφωνία, «ας το αφήσουμε για αργότερα». Ο Γιώργος Μπόμπολας επανήλθε, λέγοντας ότι δεν θεωρεί πως θα υπάρξει ζήτημα με τον Γιάννη Πρετεντέρη, και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε πρόθυμος να του μιλήσει ο ίδιος προκειμένου να τον πείσει. «Δεν νομίζω πως θα ενοχληθεί», είπε χαρακτηριστικά, για να εισπράξει την απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη, ότι «ακόμα κι αν ίσχυε αυτό, εγώ δεν βλέπω τον λόγο να έρθει η Ελλη Στάη στο κανάλι». Μάλιστα, ήταν τόσο προφανής η διάθεσή του να μπλοκάρει αυτό το σενάριο, που ο Γιώργος Μπόμπολας, αν και επανέλαβε ότι θεωρεί πως η έλευσή της θα βοηθήσει το Δελτίο, υποχώρησε λέγοντας: «Ας το κλείσουμε προς το παρόν, αλλά μένει ανοικτό για το μέλλον».

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Στην ίδια συνεδρίαση, πάντως, επανήλθε η συζήτηση για την πιθανότητα αξιοποίησης της Ολγας Τρέμη, που τυπικά παραμένει στο δυναμικό του καναλιού, ως σχολιάστρια στο Κεντρικό Δελτίο, χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση. Ετσι, όλοι αναμένουν με αγωνία τη Δευτέρα, αφού ξεκινά η προβολή της σειράς «Κλεμμένα Ονειρα», που στη Μεσογείων φιλοδοξούν ότι θα αυξήσει σημαντικά το lead in του Δελτίου και θα το ξαναφέρει μετά από καιρό στην πρώτη θέση. Ετσι, θα σταματήσει το κλίμα εσωστρέφειας, αλλά και η γκρίνια, που το τελευταίο διάστημα αρχίζει να γίνεται πιο έντονη. Οι συσκέψεις για το Δελτίο Ειδήσεων έχουν γίνει πολύ σύντομες και διεκπεραιωτικές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους αφιερώνεται στα ελεύθερα θέματα, που προτιμά ο Νίκος Στραβελάκης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι λιγοστές οι παρεμβάσεις του Γιάννη Πρετεντέρη, όπως μειωμένος είναι και ο χρόνος συμμετοχής του στο Δελτίο. Την ίδια ώρα, ερωτήματα έχει προκαλέσει στους ρεπόρτερ του καναλιού η πλήρης ανακαίνιση που έγινε στο γραφείο του πρώην διευθυντή Ειδήσεων, Χρήστο Παναγιωτόπουλου. Aμέσως μετά την ανακαίνιση, παρέμεινε κλειστό και αχρησιμοποίητο, καθώς ο Ν. Στραβελάκης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το γραφείο του στο αθλητικό τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλαλούμ στη ΝΕΡΙΤ με τους επιτυχόντες για πρόσληψη

Αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Τα Νέα"

Το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει απίστευτο λίβελο για την Ελλάδα

Η «επίθεση» του Μίλτου Μακρίδη στον Μικρούτσικο!

Πρωτιά για το Μπρούσκο στις τηλεθεάσεις

Έρχεται ''ανασχηματισμός'' στο Star

Σε κρίσιμο σημείο και πάλι η ''Ελευθεροτυπία''

Το Παραπολιτικά 90,1 σας στέλνει Ναύπλιο!