Μια συγκλονιστική σειρά µε τη σκηνοθετική µατιά του Μανούσου Μανουσάκη έρχεται το φθινόπωρο στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για «Το δίχτυ», τη νέα κοινωνική-αστυνοµική σειρά της δηµόσιας τηλεόρασης που εµβαθύνει στα προβλήµατα της σύγχρονης κοινωνίας. «Το δίχτυ», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη και σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνοµικές ιστορίες (διάρκειας 80 λεπτών η καθεµία).

Στο επίκεντρο βρίσκεται µία επίλεκτη οµάδα αστυνοµικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαµβάνει την επίλυση σηµαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων.

Πλαισιωµένη από ένα καστ εξαίρετων ηθοποιών, όπως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάµπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «µαύρου» και του «άσπρου», τους βλέπει να γίνονται έρµαια των παθών τους, όπου θύµατα και θύτες έρχονται αντιµέτωποι µε καταστάσεις µεγαλύτερες από το µέγεθός τους.

Οι αστυνοµικοί εµπλέκονται συναισθηµατικά στις υποθέσεις που αναλαµβάνουν, κινδυνεύουν, κρίνουν και κρίνονται, καθώς αντιµετωπίζουν προβλήµατα που απασχολούν σήµερα την ελληνική κοινωνία.

 

Λίγα λόγια για τον Μανούσο Μανουσάκη

Τι πρέπει να ξέρετε για τον Μανούσο Μανουσάκη; Γεννηµένος το 1950 στην Αθήνα, σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηµατογράφου του Λονδίνου (London Film School) στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά στον κινηµατογράφο. Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν η ταινία «Βαρθολοµαίος» το 1973: σε αυτήν υπέγραψε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή. Απέσπασε ειδική µνεία στο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Σαν Ρέµο 1973, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη Χούντα. Ακολούθησαν κι άλλες κινηµατογραφικές παραγωγές όπως το «Άρχοντες» το 1978 και «Η σκιάχτρα» το 1985.

Όµως, το όνοµά του έµελλε να συνδυαστεί µε την tv, από τις απαρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης, στα ’90s. Οι δραµατικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευµένους έρωτες («Ψίθυροι καρδιάς», «Άγγιγµα ψυχής», «Μη µου λες αντίο», «Η αγάπη ήρθε από µακριά»). Στον κινηµατογράφο έχει υπογράψει τις ταινίες «Παραλάβατε διορισµόν» (1996), «Κόκκινος δράκος» (1998) και «Ουζερί Τσιτσάνης» (2015).

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 24/4/2024