Η κλιματική κρίση στην Ελλάδα και η προσαρμογή της χώρας σε αυτήν μεταφράζονται στον πυρήνα της αποψινής «Μεγάλης εικόνας», που θα προβληθεί στις 00.10, από το Mega.

H Νίκη Λυμπεράκη συνομιλεί με διακεκριμένους επιστήμονες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, «φωτίζοντας» τη νέα κλιματική πραγματικότητα για τη χώρα και τον τρόπο με τον οποίο επιδρά στην καθημερινότητα των πολιτών και την εθνική οικονομία: από την άνοδο της θερμοκρασίας και της στάθμης της θάλασσας ως τις φυσικές καταστροφές και την αλλαγή της πρωτογενούς παραγωγής.

Η Κλιματική κρίση στην «Μεγάλη Εικόνα»: Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν;

Οι αλλαγές όπως καταγράφονται είναι ανησυχητικές. Τουλάχιστον το 10% της ακτογραμμής βρίσκεται σε κίνδυνο. Η χώρα γίνεται ακόμη πιο ευάλωτη σε πλημμύρες και πυρκαγιές.

Παρατεταμένοι καύσωνες απειλούν όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και την ίδια τη ζωή των πιο ευάλωτων πολιτών. Η κλιματική κρίση επηρεάζει ακόμα και τη διατροφή.

Η ελιά «μετακομίζει» όλο και πιο βόρεια, για να δώσει τη θέση της σε περισσότερα υποτροπικά φυτά. Και όλα αυτά στοιχίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια.

Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν; Από τα σχέδια προσαρμογής της πολιτείας, μέχρι όσα μπορεί ο κάθε πολίτης, δίνοντας τη δική του μάχη.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/4/2024