Πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια για να ξαναδώσει συνέντευξη και το αποτέλεσµα ήταν… «H ατµόσφαιρα ηλεκτρισµένη», που λέει και η αιώνια µούσα του, Άννα Βίσση.

Με ευθεία επίθεση στη δηµοσιογράφο του Mega Νίκη Λυµπεράκη ολοκληρώθηκε προχθές η συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα.

Εξαρχής ο συνθέτης είχε θέσει δύο όρους στην οικοδέσποινα: η συνέντευξη να πραγµατοποιηθεί ζωντανά και επίσης εκείνη να έχει νωρίτερα διαβάσει το βιβλίο του «Νοοσοφία».

Ο εκνευρισµός του φάνηκε µε το «καληµέρα», µε συνέπεια η συνέντευξη να αρχίσει µε δηκτικά σχόλια απέναντι στο πρόσωπο της Λυµπεράκη, που -αξίζει να σηµειωθεί- ούτε ένα λεπτό δεν έχασε την ψυχραιµία της, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελµατισµό.

Η λεκτική αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν εκείνος αποκάλεσε «βόθρο» το Κοινοβούλιο.

«Πιάνεσαι από µία λέξη. Μη µου κάνεις το πώς θα µιλώ και τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. ∆εν ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εµένα», είπε εκείνος ενοχληµένος. «Να λες ό,τι θέλεις. Εγώ επιτρέπεται να λέω; Χωράει και η δική µου γνώµη; Κανονικά στους θεσµούς οφείλουµε σεβασµό. Αν δεν στέλνουµε τους κατάλληλους ανθρώπους, να το συζητήσουµε», του απάντησε δίχως περιστροφές.

Δείτε επίσης: Νίκος Καρβέλας: Τι έγραψαν στο Twitter για τη συνέντευξη - Νίκη Λυμπεράκη, ζήτα αναρρωτική, τη δικαιούσαι

 

Νίκος Καρβέλας: «Σε χρησιμοποιώ»

«Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστευα ότι θα µιλήσω µε έναν άνθρωπο που δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. ∆υστυχώς, λες τα ίδια, όπως όλοι που κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόµενοι από µία λέξη που είπα - ότι η Βουλή είναι βόθρος που βροµάει και τον αισθάνονται 12.000.000 Έλληνες. Το τι λέω άσε να το κρίνει ο κόσµος. Ήρθα όχι για να µιλήσω µε σένα αλλά µε τον κόσµο. Εσένα σε χρησιµοποιώ σαν “µέσο”. ∆εν µπορείς να λες ότι είµαι απόλυτος», συνέχισε.

«Είµαι εδώ, αλλά µου απαγορεύεις να σου µιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώµη;», ρώτησε η Λυµπεράκη.

«Με ειδοποίησαν, πριν έρθω, ότι οι άνθρωποι που πας να µπλέξεις είναι -δυστυχώς- εκείνοι που έκαναν τη ζηµιά στη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις “ο άνθρωπος αυτός…”. Κατορθώνεις να χάνουµε µισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξολοκλήρου βόθρος. Η συζήτηση µαζί σου είναι λίγο απογοητευτική», συνέχισε σε αυστηρό τόνο (!), «τερµατίζοντάς» το.

«Να συνεχίσουµε ή να το κλείσουµε; Μπορούµε να πάρουµε ένα διάλειµµα, να το σκεφτείς», ανέφερε η Λυµπεράκη, κατευνάζοντας τα πνεύµατα.

 

Νίκος Καρβέλας: «Να με ακούς»

Σηµειώνουµε ότι, µεταξύ άλλων, έκανε αναφορές στον Θανάση Βέγγο και στον Ντίνο Χριστιανόπουλο, ενώ όταν η δηµοσιογράφος τού υπέβαλε ερώτηση για το βιβλίο του, της είπε: «Να µε ακούς. Μόλις τελειώσω, θα µε ρωτάς».

«Θα ήταν σαν να κάναµε TEDx, που βγαίνει κάποιος σε µία σκηνή και µιλά για τη ζωή του, τα έργα του και λοιπά ανάλογα µε το θέµα. Θέλω να ρωτάω και εγώ», του είπε η δηµοσιογράφος, µε τον Καρβέλα να απαντά: «Είναι σαν πράξη αυτοϊκανοποίησης, συνεύρεσης. Θες να συνευρεθούµε». «Θέλω να σε ρωτώ κιόλας, γιατί εσύ είσαι χειµαρρώδης και πρέπει να σε παρακολουθούµε», συµπλήρωσε εκείνη.

Δείτε ακόμη: Νίκος Καρβέλας για Άννα Βίσση: "Ήταν πάντα ο άνθρωπός μου, καμία δεν μπορεί να κάνει όσα κάνει εκείνη"

Τα σχόλια των παρουσιαστών για τον Νίκο Καρβέλα 

«Θεωρώ ότι ο Καρβέλας ήταν αγενής απέναντί της, ήταν προσβλητικός χθες (σ.σ. προχθές), δεν τον υποχρέωσε κανένας. Αφού αποδέχεσαι µία πρόσκληση, οφείλεις και εσύ να είσαι ευγενής», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Άρης Καβατζίκης σχολίασε: «Όταν δέχεσαι προσβολές, το θέµα είναι να ακροβατήσεις ανάµεσα στην ευγένεια».

Η Σταµατίνα Τσιµτσιλή από την πλευρά της υποστήριξε: «Κάνεις µία συνέντευξη για να “κερδίσεις” κάτι και τελικά το είδα ως ένα µπρα ντε φερ ερώτησης - απάντησης, επίδειξης ισχύος και ένιωθα άβολα».

Tip: Χθες το µεσηµέρι ο Νίκος Καρβέλας επανήλθε στο θέµα. Αναρτώντας µία ασπρόµαυρη φωτογραφία του στο Instagram, έγραψε: «Η αλήθεια πάντα ζορίζεται».

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/4/2024