Η µεγάλη παραγωγή του Mega, και φυσικά αναφερόµαστε στο «Famagusta», επιστρέφει αύριο, βράδυ Κυριακής, 3ης Μαρτίου 2024, στις 21:00, για να συνδέσει τα χαµένα κοµµάτια του χθες µε το σήµερα και για να µας συγκινήσει. Εκ νέου.

Για να µας κάνει να «κολλήσουµε» στην τηλεόραση και στη συχνότητα του Μεγάλου καναλιού, αφού οι εξελίξεις φέρνουν την ανατροπή. Και µια προδοσία.

Στα επιµέρους, το µυστήριο της εξαφάνισης του µωρού -και επιστρέφουµε στο δραµατικό για την Κύπρο έτος 1974- περιπλέκεται ύστερα από τη λήψη νέας πληροφορίας. Την ίδια ώρα ο Μάικλ (Χρήστος Λούλης) έρχεται αντιµέτωπος µε καινούργια ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά και µε µια αναπάντεχη προδοσία.

Θολωµένη από τη ζήλεια, η Κατερίνα (Σοφία Παυλίδου) τον προδίδει και καταθέτει εναντίον του στην υπόθεση του φόνου που έχει ανακύψει. Αναλυτικότερα, η Χριστίνα και ο Αντρέας ενηµερώνονται ότι το αγνοούµενο µωρό τους βρίσκεται στα χέρια ενός Τούρκου.

Ενώ στο παρόν ο κλοιός γύρω από τον Μάικλ σφίγγει, καθώς καινούρια στοιχεία για τον φόνο της Ελένης έρχονται στο φως. Η Ιφιγένεια δίνει τον δικό της αγώνα αποσκοπώντας να πείσει τις κοινωνικές υπηρεσίες ότι είναι κατάλληλη για να αναλάβει την επιµέλεια του γιου της.

Ο δε Κλεάνθης ζητεί δανεικά από τον Αντρέα για να πληρώσει τη διατροφή στην πρώην γυναίκα του, Ηρώ. Ο Μάικλ πηγαίνει σε βάθος την έρευνά του, καταγράφοντας µια ακόµα συγκλονιστική µαρτυρία δύο ανθρώπων που βίωσαν εικονικές εκτελέσεις και γνώρισαν από πρώτο χέρι τι σηµαίνει τουρκική φυλακή.

Οι λεπτοµέρειες είναι γλαφυρές. Και σοκαριστικές. Ταυτόχρονα µοντάρει την ιστορική άφιξη του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραµανλή στην Ελλάδα (από το Παρίσι), τον Ιούλιο του 1974, µε την αποκατάσταση της ∆ηµοκρατίας.

Η Ιφιγένεια, πάλι, ζητάει ευθέως τη βοήθεια της Νάντιας εστιάζοντας στην κατάσταση της υγείας του Παύλου, ο οποίος ζει και µια αξιοσηµείωτη επαγγελµατική επιτυχία. Τέλος, ο Μάικλ απολύει την Κατερίνα και εκείνη, βαθιά πληγωµένη, αποφασίζει να τον εκδικηθεί καταθέτοντας ψεύδη στην αστυνοµία. Και κάπως έτσι, γίνεται Νο1 ύποπτος. Τα υπόλοιπα στους δέκτες σας.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: