Δύο πρόσωπα τα οποία µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν στο παρελθόν σχέσεις µε το «γαλάζιο» στρατόπεδο, και δη µε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή, «τρέχουν» την επικοινωνία του Πέτρου Κόκκαλη στο νέο οικολογικό κόµµα µε το όνοµα «Κόσµος», που θα κατέβει στις ευρωεκλογές.



Η γνωριμία της Μαριάννας Πυργιώτη με τον Πέτρο Κόκκαλη

H µεγαλύτερη έκπληξη αφορά τη Μαριάννα Πυργιώτη, που µάλιστα έχει διατελέσει και διευθύντρια του Ινστιτούτου ∆ηµοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραµανλής», ενώ ο δεύτερος για τον οποίο γίνεται λόγος είναι ο Νίκος Καραχάλιος, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασµού της Ν.∆. την περίοδο 2004-2009.

Η γνωστή δηµοσιογράφος «τρέχει» κυρίως ζητήµατα οργάνωσης και διαχείρισης των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης.

Η γνωριµία της άλλωστε µε τον νυν ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, όπως και µε τον πατέρα του, Σωκράτη Κόκκαλη, κρατάει πολλά χρόνια, όταν η γνωστή και πολύπειρη δηµοσιογράφος ήταν ένα από τα βαριά χαρτιά του τότε «Flash» 96,1, την εποχή που βρισκόταν σε πολύ υψηλές θέσεις στην ακροαµατικότητα.

Η ίδια είχε σηµαντικό ρόλο και στην καµπάνια που έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειµίδης, ο οποίος επίσης µαθαίνουµε ότι βρίσκεται πολιτικά κοντά στο νέο κόµµα.


Δείτε επίσης: Πέτρος Κόκκαλης: Θα συμμετέχουμε και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές

Ο ρόλος του Νίκου Καραχάλιου

Όσο για τον Νίκο Καραχάλιο, ο οποίος χρόνια τώρα έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τη Ν.∆., ασκώντας δριµύτατη προσωπική κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη -και µάλιστα την προεκλογική περίοδο του 2023 είχε εµφανιστεί στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου-, φαίνεται ότι θα ασχοληθεί υποβοηθητικά, καθώς επιστρατεύθηκε το τελευταίο διάστηµα.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 17/2/2024