Ζωηρό ήταν το παρασκήνιο της εκλογής στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ΕΣΗΕΑ των τριών µελών της παράταξης «Συσπείρωση ∆ηµοσιογράφων-∆ούρειος Τύπος», η οποία περιλαµβάνει πρόσωπα φίλα προσκείµενα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε µεγάλο βαθµό και στη «Νέα Αριστερά», και γενικότερα από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς.

Κι αυτό γιατί ο επικεφαλής της παράταξης, Σταύρος Καπάκος -επί πολλά χρόνια κορυφαίο στέλεχος της «Αυγής» και παλαιότερα του Mega-, που εξελέγη πρώτος, και µάλιστα µε διαφορά, θεωρείται από κάποιους, κυρίως εντός του ηγετικού πυρήνα της Κουµουνδούρου, πολύ «µετριοπαθής και διαλλακτικός».

Στη βάση της κριτικής αυτής βρίσκεται βεβαίως το γεγονός ότι τα προηγούµενα χρόνια συνεργάστηκε στη διοίκηση µε τους «Ενωµένους ∆ηµοσιογράφους» της προέδρου της Ενωσης, Μαρίας Αντωνιάδου.

Υπήρξε λοιπόν µια προσπάθεια να «διεµβολιστεί» µέσω της προώθησης κάποιων άλλων προσώπων, που είτε έκαναν την εµφάνισή τους πρώτη φορά στο εν λόγω ψηφοδέλτιο είτε ήταν πιο παλιοί.


Τα αποτελέσματα

Τελικά, ο Στ. Καπάκος αποδείχθηκε πολύ «ανθεκτικός», καθώς εξελέγη πρώτος µε 286 ψήφους, σε σύνολο 462 που έλαβε η παράταξή του, δηλαδή τον επέλεξαν πάνω από το 60% όσων ψήφισαν.

Αφήνοντας εκτός νυµφώνος όλα τα πρόσωπα που επιχειρήθηκε µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο να πριµοδοτηθούν ως φίλα προσκείµενα στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρέθηκαν πολύ χαµηλά στη σταυροδοσία των δηµοσιογράφων.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 17/2/2024