Με φόντο την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τον Σκάι στη νοµική διαµάχη του µε τον Αντώνη Κανάκη, ο πόλεµος καναλιού - παρουσιαστή µαίνεται.

Η συνέχεια της κόντρας ξεκίνησε από τους «Ράδιο αρβύλα», µε τον Κανάκη στο προχθεσινό επεισόδιο της εκποµπής να αφήνει αιχµές για τη σχέση του καναλιού του Φαλήρου µε τη ∆ικαιοσύνη.

«Και µπορεί ο Σκάι να µην τα πηγαίνει καλά µε την ουσία της Δικαιοσύνης, αλλά µπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά µε τη λειτουργία της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο παρουσιαστής. Σύµφωνα µε την απόφαση του Πολυµελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, κρίθηκε νόµιµη η καταγγελία της σύµβασης από τον Σκάι µε τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία Tony Productions τον Ιανουάριο του 2020.

Τι είχε συμβεί;

Ο παρουσιαστής και η εταιρεία του είχαν ζητήσει να κηρυχθεί άκυρη η καταγγελία της σύµβασης και να καταβληθεί αποζηµίωση ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον Κανάκη.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισµούς του, κρίνοντας νόµιµη την καταγγελία της σύµβασης, δεχόµενο ότι τόσο εκείνος όσο και η Tony Productions παραβίασαν τις συµβατικές τους υποχρεώσεις, καθώς αρνήθηκαν να παραγάγουν και να µεταδώσουν τις εκποµπές «Ράδιο αρβύλα» και «Βινύλιο».

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα για τον Σκάι να διεκδικήσει επιστροφή ποσού άνω των 250.000 ευρώ από τους αντιδίκους, που κατέβαλε για εκποµπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Ενώ υποχρεώνει τον Κανάκη και την εταιρεία να καταβάλουν δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Σκάι απάντησε στον Κανάκη και στα όσα ισχυρίστηκε περί λειτουργίας της ∆ικαιοσύνης.

«∆ε γνωρίζει καλά “τη λειτουργία της ∆ικαιοσύνης”, τουλάχιστον όσο καλά τη γνωρίζει ο Σκάι. ∆εν γνωρίζει ότι η ∆ικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν χαρίζει 2.500.000 ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει, επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης. Χρήµατα που άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται καθηµερινά µε λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε δεν θα δουν ποτέ, και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούµαστε που γνωρίζουµε πώς λειτουργεί η ∆ικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαµε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά και µε τις υγείες σας».




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/2/2024