Ένας μεγάλος καβγάς έρχεται να χωρίσει τους δύο κολλητούς φίλους στη Γη της ελιάς, τον Στάθη και τον Λυκούργο!


Οι φόβοι του Στάθη για την Αριάδνη θα επιβεβαιωθούν. Η αλήθεια για τη σχέση της θα φέρει τον Στάθη στα άκρα και η οργή του θα πέσει επί δικαίων και αδίκων…

Μετά την επιμονή του, η Αριάδνη παραδέχεται τελικά ότι τα κλειδιά τα ξέχασε ο Χρήστος στο σπίτι του.


«Ήρθε ο άνθρωπος για έναν καφέ», είπε στον Στάθη, αλλά δεν τον έπεισε.

Λίγο αργότερα, ο Χρήστος εκφράζει τον έρωτά του στην Αριάδνη και της λέει: «Δεν πάει άλλο, δεν μπορώ άλλο να κρύβομαι και να κοροϊδεύω την Αφροδίτη. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Σκοπεύω άμεσα να της μιλήσω και να της ζητήσω να χωρίσουμε».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το TiVi Σίριαλ, ο Στάθης είναι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι τρέχει με τον Χρήστο και αυτό τον τρελαίνει, ενώ επηρεασμένος από αυτή τη σκέψη, η σχέση του με την Αριάδνη κρέμεται από μια κλωστή, καθώς της δηλώνει: «Αν συμβαίνει κάτι με τον Χρήστο, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να με ξεφτιλίσεις εμένα στη Μάνη», ενώ εκείνη αρνείται τα πάντα.

Λίγο αργότερα, ο Στάθης ενημερώνει την Ιουλία για όλα όσα έχουν συμβεί και κυρίως για τους φόβους του.

Εκείνη πιο ψύχραιμη τον συμβουλεύει: «Σε παρακαλώ ηρέμησε και μην το τραβήξεις στα άκρα. Δεν προλάβαμε να τη βρούμε και να τη φέρουμε κοντά μας, μην τη χάσουμε πάλι», όμως εκείνος παρακολουθεί την Αριάδνη και την πιάνει στα πράσα με τον Χρήστο.


Εκτός εαυτού ο Στάθης, τα βάζει με όλους

Θυμωμένος με αυτό που ανακάλυψε, ζητάει τον λόγο από τον Χρήστιο.

«Είμαι ερωτευμένος μαζί της. Προσπάθησα πάρα πολύ να πνίξω τα αισθήματά μου, αλλά δεν μπορώ πλέον. Αποφάσισα να χωρίσω», του ομολογεί κι αυτά που ακούει δεν του αρέσουν.

Την ίδια στιγμή απαιτεί από την Αριάδνη να σταματήσει κάθε επαφή με τον Χρήστο, πριν το μάθει όλη η Αρεόπολη και γίνουν ρεζίλι, όμως εκείνη του απαντά: «Δεν υπάρχει περίπτωση. Τον αγαπώ και είμαι αποφασισμένη να συνεχίσω τη σχέση μου μαζί του» και μαζεύει τα πράγματά της για να φύγει από το σπίτι.

Ο Στάθης μεταφέρει τα νέα στον Λυκούργο: «Τ’ άκουσες; Ο ανιψιός σου με την κόρη μου. Αν μαθευτεί δεν θα έχουμε μούτρα να κυκλοφορήσουμε», του λέει και τότε ανακαλύπτει ότι ο φίλος του γνώριζε γι αυτή τη σχέση.

«Για κάτσε, εσύ το ήξερες καιρό και με άφησες στα σκοτάδια, να κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου. Ωραίος φίλος είσαι. Δεν ντρέπεσαι κι εσύ, να μη σε ξαναδώ μπροστά μου», του φωνάζει.

Ο Λυκούργος προσπαθεί να τα μπαλώσει, αλλά οι δύο φίλοι τσακώνονται πολύ άσχημα και λένε κουβέντες που βάζουν τέλος στη φιλία τους.

Την ίδια στιγμή, η Βασιλική βλέπει την Αριάδνη να μπαίνει στον ξενώνα και ρωτά τον Στάθη τι έχει συμβεί, αλλά εκείνος βρίσκει μια δικαιολογία.