Η ανάσα ζωής που έδωσαν στα κοµµατικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ τα χρήµατα του Στέφανου Κασσελάκη για να τα οδηγήσουν σε κανονικές συνθήκες µέχρι τις ευρωεκλογές κάθε άλλο παρά έχουν κατασιγάσει την ένταση που επικρατεί στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο», έτσι όπως προέκυψε µετά την πρόσφατη διάσπαση.

Ο διευθύνων σύµβουλος της «Αυγής», Κώστας Νικόλτσιος, είναι το τελευταίο διάστηµα πιο παρεµβατικός στην εφηµερίδα, καθώς η διευθύντρια, Βούλα Κεχαγιά, λόγω των τηλεοπτικών της υποχρεώσεων, βρίσκεται αρκετές ώρες της ηµέρας σε απόσταση.

Αναβαθµισµένος είναι ο ρόλος του Πέτρου Κατσάκου, αν και στην εσωκοµµατική διαµάχη δεν ήταν από εκείνους που... ενθουσιάστηκαν µε την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και δεν το είχε κρύψει. Κάτι που έχει ενοχλήσει κάποιους «ταλιµπάν» της νέας ηγετικής οµάδας.

Στη συντακτική οµάδα της εφηµερίδας, όπως αναφέρεται στην ταυτότητά της, βρίσκονται πρόσωπα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις διατηρούν µεταξύ τους µόνο τυπικές σχέσεις, αποτέλεσµα και αυτό της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα χρειαστεί να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη ο Κασσελάκης...

Η µόνη κοινή αγωνία όλων, πάντως, πέρα από τις µεταξύ τους διαφορές, είναι τι θα γίνει µετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς έως τότε θα έχουν δηµιουργηθεί νέες οικονοµικές υποχρεώσεις.

Καλά πληροφορηµένη πηγή, πάντως, αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη του και τότε, καθώς δεν υπάρχει αντικειµενικά άλλος τρόπος επιβίωσης, µε τη σηµερινή τους µορφή τουλάχιστον, ούτε της «Αυγής» (καθηµερινό και κυριακάτικο φύλλο) ούτε του κοµµατικού ραδιοφώνου.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 20/1/2024