Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Mega «Famagusta» πλημμύρισε με συναισθήματα τους τηλεθεατές, που της χάρισαν την υψηλότερη τηλεθέαση για πρεμιέρα ελληνικής σειράς από την έναρξη της σεζόν.

Τα ποσοστά τηλεθέασης της πρεμιέρας

Η μεγάλη παραγωγή με την υπογραφή της τριάδας των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου συγκίνησε τους τηλεθεατές, που την εκτόξευσαν στην κορυφή με 31,5%, δίνοντάς της προβάδισμα έναντι των άλλων προγραμμάτων στην prime time της Κυριακής με 16,3 μονάδες.

Στο δυναμικό κοινό 18-54 η πρεμιέρα κατέγραψε 24,5%, διατηρώντας προβάδισμα 12 μονάδων.

Σε επιμέρους κοινό, η σειρά «Famagusta» άγγιξε το εντυπωσιακό ποσοστό 46,6%.

Το κουβάρι της σπαρακτικής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται, σε μια πρεμιέρα που τα είχε όλα: νοσταλγικές εικόνες, καθηλωτικές ερμηνείες και ανατρεπτική πλοκή.

Η κάλυψη της σειράς «Famagusta» εκτοξεύτηκε στους 2.708.000 τηλεθεατές.

Πρωτιά και στα social media

Διθυραμβικά και μαζικά ήταν τα σχόλια των χρηστών του X (Twitter), που ανέδειξαν το hashtag #Famagusta σε top trend.

Πριν, αλλά και μετά το τέλος του πρώτου επεισοδίου είχε πάνω από 8.000 ποστ. Στα δε social media του Mega ξεπέρασε τους 3.500.000 μοναδικούς χρήστες.

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Mega «Famagusta» θα προβληθεί σε επανάληψη αυτή την Πέμπτη, 25 Iανουαρίου, στις 22.50.

Η συνέχεια είναι προγραμματισμένη για τις 28/1 στις 21.00.

Tip: Aξίζει ειδική αναφορά στην εξομολόγηση από καρδιάς της «κυρίας του θεάτρου» Αιμιλίας Υψηλάντη στην «Ελένη» στο Mega.

«Ήμουν εκεί όταν συνέβη η εισβολή», είπε και σόκαρε, ενώ μίλησε και για τον χαμό της κόρης της.

«Σεβάστηκα απόλυτα τις επιθυμίες της και κατάλαβα ότι δεν μπορεί κάποιος να ακολουθεί αυτό που εγώ επιθυμώ. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια μάνα είναι να χάσει το παιδί της, διότι καταλύει τους νόμους. Ο φυσικός νόμος είναι να φύγουν πρώτα οι μεγάλοι. Βλέπω την κόρη μου στην εγγονή μου, τη φωνάζω καμιά φορά και με το όνομά της. Αυτό όμως γινόταν και πριν», είπε η ηθοποιός, «γονατίζοντας» πάνελ και κοινό. 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 23/1/2024