Πολλά είναι τα ανοιχτά µέτωπα που θα κληθούν να αντιµετωπίσουν µε την έλευση του νέου χρόνου η διοίκηση της ΕΡΤ και η νέα διευθύνουσα σύµβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία βρίσκεται πλέον σε καθηµερινή βάση στο Ραδιοµέγαρο.

Το πρώτο και βασικό της µέληµα φαίνεται πως θα είναι ο οικονοµικός εξορθολογισµός της κρατικής τηλεόρασης -µε φόντο το µέλλον της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ2, όπου το σχέδιο για τη συγχώνευσή τους δεν έχει αποκλειστεί οριστικά, παρά την προσωρινή απόσυρσή του-, τα προγράµµατα της ΕΡΤ1 που δεν κατάφεραν να δώσουν ισχυρό στίγµα σε επίπεδο τηλεθέασης, καθώς και το EΡΤ News.

Σε ό,τι αφορά τον εικοσιτετράωρο ενηµερωτικό πόλο της ΕΡΤ, µεγάλο πονοκέφαλο συνιστά η παράµετρος της λήξης εκατοντάδων συµβάσεων εργαζοµένων είτε στο δηµοσιογραφικό είτε στο τεχνικό κοµµάτι.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει αφενός να υπάρξει µια διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και αφετέρου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις µε φόντο την κάλυψη των καθηµερινών αναγκών, αλλά και την ειληµµένη, όπως φαίνεται, απόφαση για εξισορρόπηση των οικονοµικών δεδοµένων, όπου υπάρχει ανάλογο περιθώριο.

Η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει ήδη γκρίνιες στους κόλπους του στελεχιακού δυναµικού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν πως από την πλευρά της διεύθυνσης του ενηµερωτικού τοµέα και προσωπικά του Φώτη Καφαράκη υπάρχει η διάθεση στήριξης συγκεκριµένων στελεχών και κατ’ επέκταση η µη αξιοποίηση σειράς συναδέλφων τους.

Οι σχετικές διεργασίες θα «τρέξουν» κατόπιν της πλήρους ενηµέρωσης που θα παράσχει ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ζούλας, και συνολικά το ∆.Σ. στην Κατερίνα Κασκανιώτη, καθώς και του στίγµατος που θα δώσει το Μέγαρο Μαξίµου για τη λειτουργία της ΕΡΤ από δω και στο εξής.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 23/12/2023