Όλο και αυξάνονται τα θύµατα διαδικτυακής απάτης, που φαντάζει σαν Λερναία Υδρα.

Πριν από λίγες ηµέρες στη λίστα µε τα θύµατα µπήκε και η Ελένη Πετρουλάκη, αφού κάποιοι θέλησαν να εκµεταλλευτούν το νέο, επιτυχηµένο πρόγραµµά της, µε αποτέλεσµα η ίδια αλλά και αρκετές πελάτισσές της να πέσουν θύµατα απάτης.

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι έµπειρη και πρωτοπόρος επαγγελµατίας στον κλάδο του wellness, φέρνοντας στην Ελλάδα καθετί καινούργιο σχετικά µε την άσκηση, τη διατροφή και την ευεξία.

Τον περασµένο µήνα κυκλοφόρησε ένα πρόγραµµα για τις γυναίκες που βιώνουν µεγάλες αλλαγές στο σώµα τους µετά την εµµηνόπαυση και θέλουν να βρουν τρόπους να ανανεωθούν.

Μέσα από τα social media, το πρόγραµµα αυτό έγινε Νο 1 στις αναζητήσεις, µε την Ελένη Πετρουλάκη να εργάζεται πολλές ώρες, ώστε να µπορεί να εξυπηρετήσει όλο και περισσότερες γυναίκες που αντιµετώπιζαν αλλαγές λόγω του συγκεκριµένου θέµατος και έψαχναν τη λύση στο «θαυµατουργό» πρόγραµµά της.

Τη µεγάλη επιτυχία της αντιλήφθηκαν και κάποιοι επιτήδειοι, που ήθελαν να βγάλουν χρήµατα εξαπατώντας τον κόσµο.

Τι έκαναν; Παρίσταναν την ίδια και πουλούσαν το πρόγραµµά της µόλις 5 ευρώ!

Φυσικά, οι γυναίκες που προσεγγίστηκαν ήταν εξαιρετικά πολλές και τα χρήµατα που συγκέντρωσαν πολλά…

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η αποκάλυψη της απάτης

Μέχρι που κάποιες επικοινώνησαν µε την ίδια την Ελένη Πετρουλάκη για να της ζητήσουν κάποιες εξηγήσεις για το πρόγραµµά της. Εκείνη, µόλις έµαθε τι είχε συµβεί, σοκαρίστηκε.

Τους εξήγησε πως πρόκειται για απατεώνες και να σταµατήσουν τη συνδροµή. Αµέσως απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, ενώ και η ίδια, µέσω των social media, ενηµέρωσε τον κόσµο.

Στη συγκεκριµένη απάτη, ο επιτήδειος προσπάθησε να πείσει το υποψήφιο θύµα του να του µεταβιβάσει κάποιο χρηµατικό ποσό, µε διάφορες προφάσεις, όπως διαδικτυακή παραγγελία και πληρωµή για ένα προϊόν ή µια υπηρεσία, που το θύµα όµως δεν παρέλαβε ποτέ.

Το θετικό είναι πως πολύ γρήγορα η απάτη αποκαλύφθηκε και ο ψεύτικος λογαριασµός της Ελένης Πετρουλάκη µε το πρόγραµµα των 5 ευρώ έκλεισε.

«Δεν µπορούσα να το πιστέψω όταν επικοινωνούσαν µαζί µου γυναίκες για να µε ευχαριστήσουν για το πρόγραµµα που αγόρασαν µε 5 ευρώ στο ∆ιαδίκτυο. Δυστυχώς, σήµερα υπάρχουν πολλοί εξελιγµένοι και ευφάνταστοι τρόποι εξαπάτησης των πολιτών µέσω Διαδικτύου. Χρειάζεται µεγάλη προσοχή και καλό είναι να σκέφτεστε διπλά πριν βάλετε αντικείµενα στο καλάθι αγορών και µεταβείτε στη σελίδα πληρωµής», λέει στο «S» η πασίγνωστη fitness instructor.



*Της Σπυριδούλας Τριάντου / Δημοσιεύθηκε στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στις 25/11/2023