Στο σφυρί βγήκε πριν από λίγες ηµέρες το ακίνητο της υπερσύγχρονης εκτυπωτικής µονάδας «Ιρις Εκτυπώσεις», που είχε δηµιουργηθεί επί παντοκρατορίας του Γιώργου ΜπόµπολαΠήγασος») και του Χρήστου Λαµπράκη (ΔΟΛ).

Πρόκειται για ένα µεγάλο οικόπεδο, 62 στρεµµάτων, µε συνολική δοµηµένη επιφάνεια του συγκροτήµατος 38.752 τ.µ.

Κάποτε η «Ιρις Εκτυπώσεις», που ανήκε κατά 50%-50% στον «Πήγασο» και τον ΔΟΛ, κυριαρχούσε στον τοµέα της σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τυπώνοντας 97 εφηµερίδες και πληθώρα εντύπων.

Πόσο κόστισε

Πλέον, έπειτα από τρεις-τέσσερις άγονους διαγωνισµούς, έχει νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος έδωσε 3,11 εκατ. ευρώ παραπάνω από την τιµή εκκίνησης, όπως αυτή είχε προσδιοριστεί από την Εθνική Τράπεζα.

Ο πλειοδότης είναι ο ισχυρός άνδρας της «Καθηµερινής», Θέµης Αλαφούζος, ο οποίος έδωσε 11,51 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιµή προσφοράς ήταν 8,4 εκατ. ευρώ.

Με την απόκτηση της «Ιριδας», το αφεντικό της ναυαρχίδας του Φαλήρου αποκτά την απόλυτη κυριαρχία στον χώρο των εκτυπώσεων, ενώ οι γνωρίζοντες την αγορά κάνουν λόγο περί µιας πολύ έξυπνης επιχειρηµατικής κίνησης, που φέρει τη σφραγίδα του διευθύνοντος συµβούλου της εκδοτικής επιχείρησης, Χρήστου Αγραφιώτη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 18/11/2023