Eχουμε δει πολλές φορές τη φωτογραφία με την Νταϊάνα με ολόσωμο (μαγιό) να κάθεται μόνη στο κατάστρωμα του σκάφους, με τα μακριά της πόδια να κρέμονται σε έναν βατήρα πάνω από το νερό, στις πιο ξέγνοιαστες διακοπές της ζωής της. Και στην Ελλάδα.

Και τώρα που γίνεται η απόλυτη πρωταγωνίστρια στην έκτη και τελευταία σεζόν του δημοφιλούς «The Crown» του Netflix -έναν χρόνο μετά το διαζύγιό της με τον Κάρολο-, οι αναπαραγωγές εικόνων, σκηνών, ντοκουμέντων φυσικά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Μαζί με τις αντιδράσεις για «ανακρίβειες». Πάλι. Μπορεί μια σειρά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ιστορία;

Αύριο θα ξέρουμε, καθώς το πρώτο επεισόδιο έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις 16 του μηνός. Φανταστείτε 73.000.000 τηλεθεατές που περιμένουν με ποπκόρν και αναψυκτικά τη συνέχεια (λες και δεν την ξέρουμε).

«Το Στέμμα» έχει ήδη δεχθεί αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που παρουσιάζει τον τότε πρίγκιπα Κάρολο -νυν βασιλιά-, τη μητέρα του και τον δούκα του Ουίνδσορ.

Μια σειρά που έχει χαρακτηριστεί από «χοντροκομμένη» και «σκληρή» μέχρι «ανόητη».

Τι θα δούμε στην έκτη σεζόν

Οι φήμες λένε ότι στην έκτη σεζόν θα εμφανιστεί ακόμη και το… φάντασμα της αδικοχαμένης «λαίδης Ντι».

Τι είναι τελικά το «The Crown»; Mια σαπουνόπερα σε συνέχειες ή ένα βασιλικό δράμα;

Eκείνο που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι πρόκειται για την πιο δαπανηρή σειρά του Netflix μέχρι σήμερα. Θα διακτινιστούμε στο 1997, στο μεταίχμιο μίας από τις πιο μπερδεμένες περιόδους της πρόσφατης βρετανικής ιστορίας.

Θα δούμε την Νταϊάνα να αγκαλιάζει τον νέο της φίλο, Ντόντι Φαγέντ. Πώς ολοκληρώνεται η έκτη σεζόν; Με τον γάμο του Κάρολου και της Καμίλα το 2005.

Το σενάριο βασίστηκε σε ντοκιμαντέρ, βιβλία και μαρτυρίες. Μια «μυθιστορηματική δραματοποίηση» εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα; Πείτε το κι έτσι.

*Της Σάντυ Τσαντάκη / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 15/11/2023