Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να επιχειρεί εσχάτως επανειληµµένα ανοίγµατα στο πεδίο του παραδοσιακού στελεχιακού δυναµικού του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως συµβαίνει στο κοµµατικό πεδίο, έτσι και στο κοµµάτι των ΜΜΕ της Κουµουνδούρου, η προσπάθεια αυτή δεν στέφεται µε µεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγετική οµάδα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων όπου θεωρείται πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος.

Το ieidiseis.gr και η Κεντροαριστερά

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο φιλοΣΥΡΙΖΑϊκός ιστότοπος ieidiseis.gr, που κατά κοινή οµολογία έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωµα µε την κάλυψη των όσων συµβαίνουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, δεδοµένης της καλής του πληροφόρησης σε κρίσιµες στιγµές.

Προφανώς, οι ζυµώσεις αυτές και οι σχεδιασµοί της Κουµουνδούρου δεν είναι άσχετες µε τις ανακατατάξεις που «τρέχουν» αυτό το διάστηµα σχετικά µε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του site, µε τον πολύπειρο Θανάση Τσεκούρα, ο οποίος αποτελεί τον ιθύνοντα νου του εν λόγω δηµοσιογραφικού εγχειρήµατος και χαίρει διαχρονικά της εκτίµησης του πολιτικού κόσµου της Κεντροαριστεράς, να έχει προωθήσει τις διαδικασίες για τη συνολική εξαγορά του Μέσου από τους συνεταίρους του.

Προς αναζήτηση νέων sites

Ταυτόχρονα, το σύστηµα Κασσελάκη αναζητεί προσβάσεις και σε άλλες κατευθύνσεις, ενώ εξετάζεται η ενθάρρυνση νέων sites που θα εξυπηρετούν την ανάγκη πολιτικής εξωστρέφειας του νέου ηγετικού πυρήνα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 11/11/2023