Έτσι, ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις για έναν δεύτερο κύκλο της σειράς μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 72 επεισοδίων τον προσεχή Ιούνιο.

Η υπόθεση έχει ήδη συναρπάσει τους τηλεθεατές που αναμένουν με ανυπομονησία την εξέλιξη της πλοκής.

Η υπόθεση 

Στη Μάνη του 1817 δύο αντίπαλες φατρίες, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση όμως του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους;

Τα σενάρια για δεύτερο κύκλο 

Υπενθυμίζεται πως η αρχική έγκριση ήταν για 60 επεισόδια και τελικά αποφασίστηκε να βγουν στον «αέρα» του καναλιού του Αμαρουσίου επιπλέον 12.

Δύο σενάρια έχουν πέσει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, όσον αφορά τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς εποχής.

Το πρώτο είναι να προχωρήσει κανονικά ένας δεύτερος κύκλος με την εξέλιξη της ιστορίας.

Το δεύτερο όμως αφορά το στήσιμο ενός προοιμίου (prequel) που θα εξηγεί στους τηλεθεατές την ιστορία χρονολογικά πριν φτάσει στα επεισόδια που παρακολουθούμε σήμερα.

Είναι τακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον σε επιτυχημένες σειρές στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα το «Game of Thrones», του οποίου το προοίμιο προβάλλεται τώρα στο HBO και είναι το «House of Dragon».

Όσον αφορά τη «Μάγισσα», δεν θα ταξιδέψει πολλά χρόνια πίσω αλλά ελάχιστα. Έτσι θα συνεχίσει να υφίσταται και όλο το τωρινό πρωταγωνιστικό καστ, με κάποιες βέβαια διαφοροποιήσεις.

Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Ήδη ο ΑΝΤ1 έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση για το θέμα με την εταιρεία παραγωγής και μετά τις γιορτές θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις μαζί με τους σεναριογράφους της σειράς, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη, αλλά και τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο. Αμέσως μετά θα γίνουν οι προτάσεις προς το πρωταγωνιστικό καστ της σειράς.

Σε περίπτωση που κανένα από τα δύο σενάρια δεν προχωρήσει, οι Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη έχουν ήδη έτοιμο το σενάριο της σειράς «Ντέρτι» αλλά και μίας ακόμη σειράς και θα προχωρήσουν με αυτό τον τρόπο τη συνεργασία τους με τον ΑΝΤ1.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ON TIME" στις 13/11/2023